KUD Idijoti

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

KUD Idijoti (Kulturno-umjetničko društvo Idijoti) jesu punk grupa iz Pule. Osnovao ih je gitarista i frontmen grupe Sale Veruda 2. februara 1981. u Puli. Iako su u već poodmaklim godinama i dalje povremeno prave klupske svirke širom bivše Jugoslavije, dok rade na novom albumu pod radim nazivom Zbogom Istro (Smrt ustašstvu).

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Legendarni u živo (1986)
  • Bolje izdati ploču nego prijatelja (1987)
  • Lutke na koncu (1987)
  • Hoćemo cenzuru (1988)
  • Live in Biel (1988)
  • Bolivia R'n'R (1989)
  • Mi smo ovdje samo zbog para (1990)
  • Đuro was sold out (1991)
  • Glupost je neuništiva (1992)
  • Tako je govorio Zaratusta (1993)
  • Istra ti materina (1995)
  • Megapunk (1995)
  • Fuck (1996)
  • Single collection vol 1 (1997)
  • Cijena ponosa (1997)
  • Gratis hits live! (1999)
  • Remek-djelo (2001)
  • Tako je govorio Zaratusta (2002)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]