Kazuki Takahashi

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Kazuki Takahashi
Kazuki takahashi.jpg
Rođenje (1961-10-04) 4. oktobar 1961 (58 god.)
Tokio, Japan

Kazuki Takahashi je poznati japanski crtač stripova ili takozvane mange. Najpoznatije djelo mu je strip i animirana serija Yu-Gi-Oh! i Yu-Gi-Oh! GX. Rođen je je 4. oktobra 1961. godine u Tokiju. Svoju crtačku karijeru je počeo 1982. godine stripom "Tokio no Tsuma" koji je zvanično izdat 1990. godine. 1992. godine karijeru nastavlja sa stripom "Tennenshokudanji Buray" čija su dva nastavka izašla 1991. i 1992. godine. 1996. godine stvara svoje remek djelo koje će najviše ostati zapamćeno u historiji animeea i mange, a to je Yu-Gi-Oh!. Taj strip prvi izdaje Weekly Shonen Jump magazine magazin koji dobija sve više i više fanova i pitanja o ovoj igri. Nakon velike karijere Yu-Gi-Oh!-a on nastavlja i shvata da svoj rad mora malo izmjeniti tako da 2002. kreće sa novom generacojom Yu-Gi-Oh-a, i tako stvara Yu-Gi-Oh! GX koji bilježi veliki uspjeh. Takahashi i dalje radi i kaže da mnogo voli i američke stripove i najavljuje novi nastavak poznatog stripa.

Stripovi[uredi | uredi izvor]

  • Tokio no Tsuma (1 izdanje)
  • Tennenshokudanji Buray (2 izdanja)
  • Yu-Gi-Oh! (38 izdanja)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]