Memoari porodice Milić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Memoari porodice Milić
Orig. naslov Memoari porodice Milić
Glumci Zijah Sokolović, Etela Pardo, Miloš Stojanović, Olivera Rajak i Ines Fančović
Porijeklo Jugoslavija
Originalni jezik/-ci Srpskohrvatski
Br. sezona 1
Br. epizoda 20
Trajanje 25 minuta
Emitiranje
Orig. kanal Televizija Sarajevo
Emitiranje 19901990

Memoari porodice Milić je humoristička porodična TV serija u produkciji Televizije Sarajevo.

Serija je snimana i prikazivana 1990. godine, a teme su bile priče iz svakodnevnog života. Ukupno je snimljeno 20 epizoda u trajanju od po 25 minuta.

Uloge[uredi | uredi izvor]

Ulogu glave porodice, Milana Milića igrao je poznati bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović. Ostale glavne uloge igrali su Etela Pardo kao Milanova žena Ana, te Miloš Stojanović i Olivera Rajak kao njihova djeca Saša i Tanja. U seriji je bitan lik i komšinica Mara koju je igrala Ines Fančović.

Tanja Milić je najmlađi član porodice, koja piše memoare o životu porodice, a za ljubimca ima zlatnu ribicu Karolinu (glas pozajmila Sabrina Sadiković) s kojom se može sporazumjevati i zajedno rješavati različite situacije.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]