Minions Of Seth

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Minions Of Seth je muzička grupa osnovana u zimu 2004. godine u Visokom od strane Denijala Šahinovića i Ermina Habibovića. Kasnije im se pridružuje i Senad Kadrić na vokalima.

U početku su bili prisutni na gitarama Elvir Džafo i Malik Patak, ali napuštaju bend, da bi se kasnije pridružio bendu Eldar Fazlagić i Adnan Čikotić. Slijedi dosta svirki u Sarajevu, Visokom i Zenici i snimanje live demo-a sa 4 pjesme po nazivom Seth Lives. Usljed nesuglasica u bendu Eldar Fazlagić napušta bend i na njegovo mjesto dolazi gitarista Evading Downfall-a Faruk Jazić, da bi i on uskoro napustio bend, a na njegovo mjesto došao Jasenko što bi bila današnja postava grupe. Bend svira death metal sa uticajima thrash metal-a i brutal death metal-a.

Članovi grupe[uredi | uredi izvor]

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.