Pirati s Kariba: Na čudnijim plimama

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Pirati s Kariba: Na čudnijim plimama
Režiser Rob Marshall
Uloge
Muzika Hans Zimmer
Trajanje 115 min.
Zemlja SAD
Jezik engleski

Pirati s Kariba: Na čudnijim plimama (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) je pustolovni pomorski ep i nastavak filma Pirati s Kariba: Na kraju svijeta. Premijera filma će biti održana 20. maja 2011.

Radnja[uredi | uredi izvor]

Upozorenje čitaocu: Tekst koji slijedi mogao bi vam otkriti ključne detalje i završetak radnje ovog djela!

Piratski kapetan Jack Sparrow (Depp) ponovno je ostao bez svog voljenog broda, Crnog bisera. Ukrao mu ga je stari suparnik, kapetan Hector Barbossa. Međutim iznenada, Jack susreće Anđeliku (Cruz), ženu iz svoje prošlosti, i ne može biti siguran da li je tu u pitanju ljubav, ili je ona samo beskrupulozna osoba koja ga iskorištava kako bi pronašla legendarni Izvor mladosti. No kada ga ona prisili da se ukrca na Osvetu kraljice Anne, brod čuvenog pirata Crnobradog (McShane), Jack se nađe u neočekivanoj pustolovini u kojoj ne zna treba li se više bojati Crnobradog, za kojeg se ispostavi da je Anđelikin otac; ili Anđelike. No to nije sve, jer u potragu za Izvorom se dala i čitava španska ratna mornarica, poslana na zadatak od kralja Ferdinanda lično, te neće dopustiti da joj išta stane na put. I kao kruna svega, ponovno se pojavljuje Barbossa, bez Crnog bisera, i kao gusar u službi britanskog kralja Georgea II.

Prethodnici[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]