Razlika između izmjena na stranici "Šemsudin Gegić"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 149 bajtova ,  prije 7 godina
m
Vraćena izmjena 2422897 korisnika 92.36.172.37 (razgovor)
m (Vraćena izmjena 2422897 korisnika 92.36.172.37 (razgovor))
Jednogodišnje stručno usavršavanje multimedijalne režije: regista/režiser, podržano stipendijama [[Bosanskohercegovačka radiotelevizija|RTV BiH]] i Teatro Verdi-Italia, završio je 1995/96. god. u Milanu/Italija.
Aktuelni je Direktor i umjetnički direktor u ostavci (u bijegu) [[Narodno Pozorište u Mostaru|Narodnog pozorišta Mostar]] do kada je uspješno obavljao poslove: Urednik-autor/reditelj na FTV, Animatora kulture, Sekretara Kulturno-prosvjetne zajednice BiH, urednika I i II, Odgovornog urednika Dokumentarno-dramskog programa RTV, Koordinatora programa RTV BiH, Direktora programa RTV BiH.
 
Aktuelni je Predsjednik Upravnog odbora JU [[Pozorište mladih Sarajevo]] i ima članstvo u UFRBiH (Udruženje filmskih radnika BiH- reditelji) i Umjetnički je direktor udruženja građana Intimo Teatro Internazionale Milano-Italija.
 
Aktuelni je vanredni profesor na odsjecima Gluma i Produkcija [[Akademija dramskih umjetnosti u Tuzli|Akademije dramskih umjetnosti]] (pozorište, film, radio i televizija) [[Univerzitet u Tuzli|Univerziteta u Tuzli]] i Stručni saradnik-profesor multimedijalne režije i kreativne produkcije na Istočno-evropskom koledžu u Plovdivu, Bugarska.
Prevođen je na engleski, francuski, ruski, italijanski, njemački, arapski i bugarski jezik.
Pored rediteljskog i autorskog djela, također je predsjednik žirija festivala »[[Mostarska liska]]« (NP Mostar) te je autor ideje i koncepta pomoćne ambijentalne scene NP: BiHyde Park.
 
==Nagrade i priznanja==
418

izmjena

Navigacija