RBD

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)
RBD
RBD.jpg
(S lijeva na desno) Christopher, Anahí, Christian, Maite, Alfonso i Dulce
Osnovne informacije
Porijeklo Mexico City
Žanrovi
Karijera 2004 - 2009
Izdavači
Bivši članovi Anahí
Alfonso Herrera
Christian Chávez
Christopher von Uckermann
Dulce María
Maite Perroni

RBD je meksička pop/rock grupa koja je postala poznata u 2004.

Članovi grupe[uredi | uredi izvor]

  • Anahí
  • Dulce María
  • Maite Perroni
  • Cristopher Alfonso Herrera Rodrigez
  • Christopher Uckermann
  • Christian Chávez.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Rebelde (2004)
  • Tour Generación RBD en Vivo (2005)
  • Nuestro Amor (2005)
  • Nosso Amor (Brazil) (2005)
  • Live in Hollywood (2006)
  • Celestial (2006)
  • Rebels (2006)
  • Hecho en España (2007)
  • RBD La Familia (2007)
  • Empezar Desde Cero (2007)
  • Para Olvidarte de Mi (2009)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Eighth notes and rest.svg Nedovršeni članak RBD koji govori o muzici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.