Razgovor:Ajdin Perviz

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Je li rođen u Grabs (St. Gallen) ili u Cazinu? --Smooth O 09:37, 6 juli 2008 (CEST)

Rođen je u Grabsu, ali je inače Cazinjanin.
Preciznije iz Mutnika...Pretpostavljam...--CER@ 15:04, 18 februar 2009 (CET)
Tačno, još tačnije: Trstovac.. Komšija sam mu :)

Sad bi me stvarno interesovalo: gdje je rođen (Grabs ili Cazin), čije državljanstvo ima (BiH ili Švicarska ili dvojno). Interesantno je da u svim intervjuima navodi kako mu je želja igrati u reprezentaciji ali: neće da se gura kroz medije :). Postavlja se pitanje relevantnosti. --Amir pitaj 22:22, 3 maj 2009 (CEST)

Ako moze, ja bi isto igr'o za reprezentaciju (nema veze za koju), pa ako neko moze da me pogura. :)Toni 22:30, 3 maj 2009 (CEST)
Covjek kaze, da nece da se gura U REPREZENTACIJU kroz medije, a ne da se gura. Rodjen je u Grabsu, pise u intervjuu za SAN. A valjda ima dvojno drzavljanstvo, dok ga Svicarska zove. Sve si to sebi sam mogao odgovoriti, samo logika.

Procitajte jos jednom moj citat. Igrao za Lichtenstein, BiH a zove ga i Svicarska. Znaci nije samo BiH nogometas. Ako ima dvojno drzavljanstvo, to je opet razlog da nije samo bosanskohercegovacki nego sta vise svicarski nogometas (zivi i igra u svicarskoj, ima drzavljanstvo, za BiH ga u stvari veze samo drzavljanstvo i zelja da igra u reprezentaciji). U tekstu bi trebalo da stoji svicarski nogometas porijeklom iz BiH. Sto se tice njegove zelje da igra u BiH izboru, to je naveo u sve i jednom intervjuu iako kaze: nece da se gura kroz medije :))). Niste shvatili vic ali nema veze.--Amir pitaj 23:49, 3 maj 2009 (CEST)

Ljudi ga pitaju za koga hoce da igra i kaze samo za BiH, i to je to. Ne gura se covjek, ali nek uzme svako kako hoce u obzir. Ja tu ne vidim guranje. P.S: Dodao sam da je i svicarski nogometas-

Za ostale admine[uredi izvor]

Brisanje?

  • Za  --Amir pitaj 23:48, 3 maj 2009 (CEST)
  • Neutralan  --CER@ 07:25, 4 maj 2009 (CEST) (ako je suditi po članku, ne bih brisao, ako ćemo brisati onda je to samo zbog relevantnosti)
Kako bi ga bilo ispravno oznaciti? --Amir pitaj 09:34, 4 maj 2009 (CEST)
Ostaviti šablon za relevantnost, skloniti ovaj drugi, i možda dodati preuređivanje isl.--CER@ 09:36, 4 maj 2009 (CEST)
OK --Amir pitaj 09:38, 4 maj 2009 (CEST)
  • Za  --Smooth O 15:23, 4 maj 2009 (CEST) (U16 ekipa Vaduza i U16 reprezentacija BiH; definitivno ne zaslužuje članak na wikipediji!)
Kriterij za sportiste sa en.wiki:
  • Neutralan  Imamo masu članaka o fudbalerima koji igraju za trećerazredne klubove naših i sličnih liga. Svaka mu čast ko uspije isčistiti sve te članke (a to je potrebno). Ado 16:15, 4 maj 2009 (CEST)
  • People who have competed at the fully professional level of a sport, or a competition of equivalent standing in a non-league sport such as swimming, golf or tennis.
  • People who have competed at the highest amateur level of a sport, usually considered to mean the Olympic Games or World Championships.