Razgovor:Bosanski sabor

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu


Evo jedan veliki od mene :-) Halal olsun.. Hehehe Kal-El 18:09, 6 januar 2007 (CET)

Ovo ti radio? Odlično je :) Valjda je domicilan. --Haris 18:21, 6 januar 2007 (CET)
Da, moje vlastito djelo :-) Jedan od mojih boljih, ako ne i najbolji, mozda poslije Smallvillea :-D Kal-El 18:25, 6 januar 2007 (CET)
To se cijeni drug ;) Čim pišeš toliko znač da više ne igraš UT-a :) --Haris 18:31, 6 januar 2007 (CET)

Kurija[uredi izvor]

Tu bi trebali dodati objasnjenje rijeci posto je posudjena i necesto se koristi. Kurija lat.(curia) 1. naziv svake od grupa na koje su se dijelili patriciji u starom Rimu 2. zgrada u kojoj se sastajao senat u starom Rimu 3. u srednjem vijeku - vijece uz kralja sastavljeno od vazala i velikih dostojanstvenika itd. ima ih 7 ukupno. Angela

Ja moram ići sada, pa bi molio nekog da postavi ovo objašnjenje pored riječi kurija --Kal-El 09:49, 11 april 2007 (CEST)

Nemam standard tipkovnice/tastature/keyboard da bih mogla dodavati na clanak. Ref. je Klaic. Angela

Mislim da bi ovdje najbolje odgovarala definicija 5. naziv izbornickih razreda (po stalezima, po imovinskom cenzusu i dr.) u nekim izbornim sistemima. Angela

Objašnjenje riječi valjda ne treba da stoji pod rubrikom Reference? To je fusnota, ili koja se već rubrika koristi u wiki-člancima, nisam najbolje upućen. Reference se koriste za navođenje izvora, citata, itd. Onaj ko ima malo bolji uvid u ove stvari od mene treba to da popravi, ako je tačno ovo što pišem. Ja se trenutno ne usuđujem mijenjati sam, pošto je ovo članak sa početne strane. --Twonex 13:53, 15 maj 2007 (CEST)

Tako je. Nevjerovatno je da to ranije nije primjeceno, vjerovatno sto ljudi prilikom citanja ne obracaju paznju na izvore. Emir Kotromanić 13:56, 15 maj 2007 (CEST)

Izabrani članak[uredi izvor]

Članak je spreman za Početnu stranu, bar ja tako mislim. Ako neko ima neke konstruktivne ideje, a koje bise mogle realizirati unutar članka, neka piše ovdje.. --Kal-El 08:28, 14 april 2007 (CEST)