Razgovor:Compact disc

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ovo je izlgeda kopirani tekst. Spominje se kuna kao valuta za cijenu. Mislim da nam nije u interesu da pišemo takve članke...


Ako je clanak uzet sa hrvatske wikipedije onda spada pod GNU slobodan materijal I moze se koristiti I ovdje. Naravno uz potrebne jezicke ispravke. Cak sta vise preporucuje se da se provjere srpska I hrvatska wikipedije kako bi se nasao materijal kojem je potrebno relativno malo izmjene da bi se uklopio u ovu wikipediju. --Dado 22:29, 28 oktobar 2005 (CEST)


Shvatam ja sve to, ali to nije to. Ja bi da ovo bude Bosanska Wikipedia! I trudim se da idem u tom pravcu, da ne prepisujem, ne bi valjalo da se previše oslanjamo na takav način... Mhare.


Da bi se napisao bilo koji tekst ispravno je istraziti temu a sto ukljucuje i pogledati sta je vec o toj temi napisano. Naravno ako je tekst koji je u javnoj domeni na hrvatskoj wikipediji neispravan mora biti ispravljen ili se nemora biti upotrijebiti uopste ali zasto svaki put izmisljati toplu vodu ako je tekst relevantan i dobar pocetak. Ovo se podrazumjeva i na tekstove sa engleske wikipedije koji su cesto prevedeni i dopunjeni na ovoj wikipediji.--Dado 15:26, 29 oktobar 2005 (CEST)