Razgovor:Demografija Bugojna

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Poruka za osobu koja stalno dopisuje podatke vezano za grad Bugojno po mjesnim zajednicama. To su tačno je, "gradske" mjesne zajednice grada Bugojna, ali ne obuhvataju samo grad Bugojno. Obuhvataju još neka prigradska naseljena mjesta ili su u kombinaciji sa dijelovima nas. mjesta Bugojno!!!Nema potrebe za unošenje konfuzije. Grad Bugojno (naseljeno mjesto Bugojno je 1991. godine imalo 22.641 stanovnika što i piše na naslovnici Bugojno na wikipediji). Inače termin naseljeno mjesto je konstanta, a mjesna zajednica je udruživanje građana iz određenih naselja na društveno-političkoj osnovi tipa zajednički vodovod, struja, škola, itd., pa se iste mogu mijenjati, dok je naselje - naselje!Konkretan primjer: Grad Sarajevo je do rata obuhvatao 10 općina i im nešto oko 525.000 ljudi. Međutim, naseljeno mjesto Sarajevo imalo je 416.497 stanovnika. Ostalo su prigradska naselja i sela.

Rv.Paralela sa Sarajevom je kriva jer uspoređuje grad i općine dok je ovdje riječ o gradu i mjesnim zajednicama. Granice mjesnih zajednica se nisu mjenjale više od 10 god (vidi popis 1981 i 1991) pa bi to trebalo govoriti o njihovoj važnosti.

Ceha 15:41, 9 septembar 2007 (CEST)[odgovori]

A sve u svrhu da dokažeš da su Hrvati predstavljali većinu u gradu Bugojnu, kao što vidiš NISU, nije niko imao većinu u Bugojnu. Bugojno je bilo pravi primjer bosanskog grada gdje je bio gotovo jednak broj sva tri naroda u BiH, Bosna u malom...

--Boris Godunov 2 23:07, 4 juni 2008 (CEST)[odgovori]