Razgovor:Festival Opatija

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Molim urednike stranice da obavezno ubace u stranicu Opatije Lolu Novaković i Bety Jurković jer je to nedopustivi propust a kraljevale su u razdoblju prvih 15ak opatija.

Kršenje autorskih prava[uredi izvor]

Članak je preuzet sa službenih stranica Festivala Opatije uz zanemarive preinake, nepravilno označenim fotografijama u članku također se krše autorska prava. Festivalske stranice jasno su označene autorskim pravom © Festival Opatija, 2006. , a u ovom članku niti na ovoj stanici nema dopuštenja za preuzimanje sadržaja s tih stranica, niti je navedena službena stranica festivala kao izvor članka. --Roberta F. 01:32, 5 septembar 2008 (CEST)

Zdravo Roberta. Ja sam postavio sablon za sporna autorska prava na ovoj stranici. Ja cu kontaktirati korisnika Mediterana koji je glavni autor ovog clanka i vidjeti dali je on dobio dozvolu da koristi tekst sa sluzbenih stranica. Sama informacija, recimo da je neko pobjedio neke godine ili koja je pjesma popularna sama u sebi ne moze krsiti autorska prava ali koristenje istih formulacija itekako krsi autorska prava. Korisnik Mediteran je jedan od najvrijednih clanova ove wikipedije i napisao je dosta veoma kvalitetnih clanaka tako da nevjerujem da je on svjesno krsio autorska prava. Pozdravi --EmirA 01:40, 5 septembar 2008 (CEST)

Roberta, pokazalo se da je administrator zvanicne stranice taj koji krsi autorska prava. Tekst je orginalno napisan za vikipediju i preuzet je odavde bez navodjenja vikipedije kao izvora. Mediteranove objasnjenje mozes naci na dnu moje stranice za razgovor. Sablon za krsenje autorskih prava je skinut posto smatramo da je utvrdjeno da ovdje nije dolazilo do krsenja autorskih prava. Pozdravi --EmirA 01:41, 6 septembar 2008 (CEST)

Na zvaničnoj stranici je wikipedia.org navedena kao izvor. --Seha 07:31, 6 septembar 2008 (CEST)