Razgovor:Psihijatrija

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
  • Opća pitanja
  • Tehnička pitanja
  • Neutralno gledište
  • ovo bi se trebalo povezati sa postojećim člankom o psihologiji? --Harač 19:08, 4 novembar 2005 (CET)

    Veci problem koji vidim od toga je da u clanku stoji veci broj linkova na clanke koji ne postoje sa vrlo komplikovanim imenima. Ovo je u neku ruku tempirana bomba ako neko ne revizira naslove i linkove. --Dado 23:42, 4 novembar 2005 (CET)

    Zapravo sve vise razmisljam da su ovi nazivi vise naslovi za odredjene knjige koje bi se mogle poceti na pod-projektu Wiki knjige. Enciklopedija bi se prvenstveno trebala baviti objasnjavanju pojmova, ne bas i kompleksnih strucnih analiza. Ako je autor zainteresovan da odpocne Medicinsku analiticku enciklopediju na Wikiknjigama to je svakako moguce i neka se javi ovdje. Svakako mi nije u cilju da ovakav potencijal prodje neiskoristen. Pozdrav --Dado 23:53, 4 novembar 2005 (CET)

    Ne znam šta bih rekao!? Imao sam namjeru da se podrobnije bavim nekim temama, a ne šturim objašnjenjem i prostim navođenjem značenja neke riječi kao npr. psihijatrija je nauka o duši čovjeka i njegovim duševnim zbivanjima, pa bogami ima i čudnih i strašnih psihičkih bolesti, ili oftalmologija je nauka o očima i bolestima oka, kao i njihovim liječenjem. To svako zna. Mislim da od toga nema koristi. Podjela koja je navedena je prilično precizna, bila je u izradi, tekstovi su bili u pripremi. Bilo mi je bitno razložiti i svrstati mnogobrojne izraze, koji se kada se to učini mogu lako shvatiti i proučiti, ili poboljšati uz stalno praćenje razvoja te naučne oblasti. Na našim balkanskim prostorima uobičajeno je da kada se nešto traži u nekoj enciklopediji, da tu može da se nađe ukratko o svemu što je bitno i potrebno u vezi traženog pojma. U drugom slučaju govori se "...slabo šta tu ima, ne vrijedi je kupiti, pogledati...", itd. Možda i griješim, u svakom slučaju imao sam dobre namjere. Pozdrav Nasinec.