Razgovor:Viola

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Članak će još trebati prilagoditi bosanskom jeziku. Rosier 13:02, 3 maj 2007 (CEST)

Članak je napisan prema standardu bosanskog jezika. Suvremen i savremen su sinonimi u bosanskom jeziku. --EmirA 13:34, 3 maj 2007 (CEST)

Ne bih znao, ja sam ga pisao na hrvatskoj wikipediji i tamošnjim standardom, pa ne mogu garantirati da je sve kako bi trebalo biti na bosanskom. Rosier 14:10, 3 maj 2007 (CEST)

Okej :) Ja sam mislio da se žališ na upotrebu nekih riječi. Ja sam promjenio uporaba u upotreba zbog toga što uporaba nije pravilno. Ostale riječi su standardne riječi u bosanskom jeziku. Suvremen, povijest, stoljeće su sinomimi sa savremen, historija, vijek mada većina koristi ove kasnije. U naslovima i imenima članaka smo pokušali standarizirati upotrebu onih riječi koje većina koristi. Neke riječi koje su u upotrebi u standardnom hrvatskom ali ne u standardnom bosanskom su zrakomlat, kirurg, uporaba i kemija (helikopter, hirurg, upotreba, hemija). Inače ne moraš se brinuti toliko oko jezika uvjek će naići neko ko ima vremena da ispravi. Pozdravi i puno sreće u daljnjem radu! --EmirA 14:44, 3 maj 2007 (CEST)