Selma Bajrami

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Selma Bajrami
Rođenje (1980-07-04) 4. juli 1980 (40 god.)
Tuzla, SR BiH, SFR Jugoslavija
Žanrovi zabavna, folk, turbo-folk
Karijera 1997–danas
Izdavači Hayat production, Grand production

Selma Bajrami (rođena 4. jula 1980) bosanskohercegovačka je pjevačica zabavne, folk i turbo-folk muzike.

Prvi album, pod nazivom Kad suza ne bude, snimila je 1998. godine u Beogradu (u studiju 'Time'). Autor pjesama je bio Milić Vukašinović. Drugi album je urađen u studiju Miće Nikolića. Sa ovog albuma, pored naslovne pjesme "Ljubav si ubio gade", izdvojile su se i pjesme "Život liječi rane" i "Pijanica". Svoj sljedeći album i prvi u produkciji Dejana Abadića, koji je izašao pod nazivom Žena sa Balkana, donio je karakterističan zvuk – pjesme poput "Nano", "Škorpija", "Žena sirena" i "Bićeš moj". Autori pjesama na Selminom albumu koji je izašao 2005. godine, pod nazivom Kakvo tijelo Selma ima, bili su Dragan Brajović Braja, Dragiša Baša i Nanin iz Tuzle.[potreban citat] Ovo je bio drugi album urađen u produkciji Abadića. Njen rad s grupom IF iz Tuzle ostao je veoma zapažen, kao i učešće u kvalifikacijama za Eurosong pjesmom Ranka Bobana "Zaljubljena". Uslijedile su nove pjesme: "Zakon sudbine", "Bakšiš", "Voli me do bola", "Sarajevo" i dr.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Kad suza ne bude (1998)
  • Ljubav si ubio gade (1998)
  • Revolucija (2001)
  • Žena sa Balkana (2003)
  • Kakvo tijelo Selma ima (2005)
  • Ostrvo tuge (2007)
  • Zakon sudbine (2010)
  • Nisam ti oprostila (2014)

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]