Silent Hill

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Logo Silent Hill-a

Silent Hill je zajednički naziv za kultni japanski serijal, prvobitno stripova, a zatim video-igara i naposljetku filma. Spada u žanr Survival Horrora.

Film[uredi | uredi izvor]

Ovaj horror govori o majci čijoj kćeri Sharon predviđaju tešku sudbinu. Stoga ona sa njom odlazi u Silent Hill, da to izbjegne. Ali u noći uoči dolaska, one na cesti primjete duha, pa misleći da je to stvarna osoba, majka zakoči, ali cesta je klizava i ona se prevrne i udari u zid.

Ujutro, kad se majka probudi, primijeti da je Sharon negdje otišla, pa nastavi dalje po cesti, ali ona uvidi da "magla" koja se spustila nije to zapravo, nego pepeo koji pada s neba. Nastavljajući dalje cestom ona ulazi u izolirani misteriozni grad. U njemu nema žive duše, a prekriven je maglom. Ona nalazi samo duha koji izgleda kao Sharon, pa se vraća do auta.

U autu zove svog muža mobitelom koji joj kaže da tamo ostane i pričeka ga. On odmah na internetu pronalazi podatke o Silent Hillu, no primjećuje da je to grad koji je zapaljen prije trideset godina, te da niko nije preživio. Zbunjen i preplašen, zove policiju.

U Silent Hillu, majka nalazi policajku koja se izgubila, te joj ona objašnjava da joj je kći nestala. Ona kaže da je nije vidjela, te ona samo objašnjava da je grad potpuno izoliran. One kasnije idu u crkvu i nalaze ženu koja sjedi ispred oltara, te se moli. Žena majci objašnjava da ako želi naći Sharon, morat će se suočiti sa pravim grozotama.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]