Solid Edge

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Solid Edge
SEscreenshot.png
Solid Edge
Izdavač [SIEMENS PLM SoftwareUGS Corp.
Zadnja verzija ST-2
2009
OS Windows
Vrsta CAD softver
Web-sajt: www.solidedge.com


Primjer inženjerskog crteža nacrtanog u Solid Edge-u

Solid Edge je 3D parametarski CAD softverski sistem. Koristi se za modeliranje čvrstih tijela, sastavno modeliranje i projektovanje za inženjere.

Through 3rd party applications it has links to many other PLM technologies. Solid Edge, također, dolazi sa ‘’’Insight’’’, ugrađenim u PDM i CPD funkcijama baziranim na tehnologijama Microsofta.

Kada je izašao 1996. godine, prvobitno je bio razvijen od strane Intergraph-a kao jedan od prvih CAD paketa za Windows NT. Pravo na njega danas posjeduje SIEMENS PLM Software (bivša firma UGS Corp). Njegov kernel za geometrijsko medeliranje je, originalno, bio ACIS, ali je promijenjen u Parasolid-a.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Video-display.svg Nedovršeni članak Solid Edge koji govori o računarstvu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.