Wikimedia Commons

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Commons, logo

Wikimedia Commons je zajednički spremnik Wikipedije za razne vrste datoteka.

Vikimedijina ostava, Ostava ili Wikiostava jeste zajednički spremnik Wikipedije za slike, zvukove i drugih multimedijalne datoteke koje su slobodan sadržaj. To je projekat Fondacije Wikimedia kao što je to i Wikipedia, ali s tim da je ona zajedničko skladište "sredstava" za sve različite Wikimedijine bratske projekte, bez obzira na jezik.

Datoteke poslane u Ostavu mogu se koristiti na isti način kao i datoteke poslate lokalno na drugim projektima na Wikimedijinim serverima na svim jezicima, uključujući Wikipediju, Wikiknjige, Wikizvornik i Wikivijesti, kao i skinuti za upotrebu van mreže, pošto je sav sadržaj ili u javnom vlasništvu ili je predan pod slobodnom licencom kao što je to GNU-ova Licenca za slobodnu dokumentaciju.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]