Scarlett Johansson

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Scarlet Johanssen
Scarlett Johansson
Rodno ime Scarlett I. Johansson
Rođenje 22. novembar 1984
New York City, New York, SAD

Scarlett I. Johansson (22. novembar 1984, New York City, New York, SAD) je američka glumica.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • Lucy (2014) .... Lucy
  • Under the Skin 2013
  • Don Jon 2013
  • Hitchcock 2012
  • Marvel’s The Avengers (The Avengers) 2012
  • Iron Man 2 2010
  • Mary Queen of Scots (2009) .... Mary, Queen of Scots
  • The Spirit (2008) .... Silken Floss
  • He's Just Not That Into You (2008) .... Anna
  • Vicky Cristina Barcelona (2008) .... Cristina
  • The Other Boleyn Girl (2008) .... Mary Boleyn
  • The Nanny Diaries (2007) .... Annie Braddock
  • The Prestige (2006) .... Olivia Wenscombe
  • The Black Dahlia (2006) .... Kay Lake
  • Scoop (2006) .... Sondra Pransky
  • The Island (2005) .... Jordan 2 Delta / Sarah Jordan
  • Match Point (2005) .... Nola Rice
  • In Good Company (2004) .... Alex Foreman
  • The SpongeBob SquarePants Movie (2004) (voice) .... Mindy
  • A Good Woman (2004) .... Meg Windermere
  • A Love Song for Bobby Long (2004) .... Pursy Will
  • The Perfect Score (2004) .... Francesca Curtis
  • Girl with a Pearl Earring (2003) .... Griet
  • Lost in Translation (2003) .... Charlotte
  • Eight Legged Freaks (2002) .... Ashley Parker
  • An American Rhapsody (2001) .... Zsuzsi/Suzanne Sandor (at 15)
  • Ghost World (2001) .... Rebecca
  • The Man Who Wasn't There (2001) .... Birdy Abundas
  • My Brother the Pig (1999) .... Kathy Caldwell
  • The Horse Whisperer (1998) .... Grace MacLean
  • Home Alone 3 (1997) .... Molly
  • Fall (1997) .... Little Girl
  • Manny & Lo (1996) .... Amanda
  • If Lucy Fell (1996) .... Emily
  • Just Cause (1995) .... Kate Armstrong
  • North (1994) .... Laura Nelson

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: