Jean-Luc Godard

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Jean-Luc Godard, 1968.

Jean-Luc Godard (Pariz, 3. decembar 1930), francusko-švicarski filmski režiser.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • 1959: À bout de souffle,
  • 1960: Le Petit Soldat,
  • 1961: Une femme est une femme,
  • 1962: Les Sept Péchés capitaux,
  • 1962: Vivre sa vie,
  • 1963: Rogopag,
  • 1963: Les Carabiniers,
  • 1963: Le Mépris,
  • 1964: Bande à part,
  • 1964: Les plus belles escrqueries du monde,
  • 1964: Une femme mariée,
  • 1965: Alphaville, Une étrange aventure de Lemmy Caution,
  • 1965: Paris vu par… ,
  • 1965: Pierrot le fou,
  • 1966: Masculin, féminin,
  • 1966: Made in U.S.A.,
  • 1967: 2 ou 3 choses que je sais d'elle,
  • 1967: Le Plus Vieux Métier du monde,
  • 1967: La Chinoise,
  • 1967: Loin du Vietnam,
  • 1967: Week end,
  • 1968: Sympathy for the Devil,
  • 1968: Un film comme les autres,
  • 1968: Le Gai Savoir,
  • 1968: Amore e Rabbia,
  • 1969: Le Vent d'est,
  • 1970: Vladimir et Rosa,
  • 1970: Pravda,
  • 1970: Lotte in Italia,
  • 1970: British Sounds,
  • 1972: One P.M.,
  • 1972: Tout va bien,
  • 1972: Letter to Jane,
  • 1975: Numéro deux,
  • 1976: Ici et ailleurs,
  • 1978: Comment ça va ?,
  • 1980: Sauve qui peut (la vie),
  • 1982: Passion,
  • 1983: Prénom Carmen,
  • 1985: Je vous salue, Marie
  • 1985: Détective,
  • 1986: Soft and Hard,
  • 1987: Soigne ta droite,
  • 1987: King Lear,
  • 1987: Aria,
  • 1990: Nouvelle Vague,
  • 1991: Allemagne 90 neuf zéro,
  • 1993: Hélas pour moi,
  • 1993: Les enfants jouent à la Russie,
  • 1995: JLG/JLG - Autoportrait de décembre,
  • 1995: Deux fois cinquante ans de cinéma français,
  • 1996: For Ever Mozart,
  • 1998: The Old Place,
  • 2001: Éloge de l’amour,
  • 2002: Ten Minutes Older: The Cello,
  • 2004: Notre musique (Naša muzika)

Također pogledjate[uredi | uredi izvor]


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Jean-Luc Godard koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Wikicitat
Wikicitat: Jean-Luc Godard
Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: