Alice in Chains

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Alice in Chains
Alice In Chains.jpg
Muzički žanr Grunge, hard rock, heavy metal
Mjesto porijekla SAD
Aktivni 1987 - 2002; 2006 - danas
Povezano sa Alice N' Chains, Class of '99, Comes with the Fall, Mad Season, Spys4Darwin, Ozzy Osbourne, Heart, Cardboard Vampyres, Alice Mudgarden
Izdavač Columbia
Web sajt www.aliceinchains.com
Album
Dirt
1992
Alice in Chains
1995
Unplugged
1996
Članovi
Jerry Cantrell, Sean Kinney, Mike Inez, William DuVall
Bivši članovi
Mike Starr, Layne Staley

Alice in Chains je grunge grupa iz Seattlea. Osnovana je kasnih 80-ih. Nakon pauze zbog smrti njihovog frotmena Laynea Staleya 2002., odlučili su se ponovo okupiti i započeti s turnejom u julu 2006 sa novim članom William DuVallom. Alice in Chains su stekli svjetsku slavu kao dio grunge pokreta ranih 1990-tih, zajedno sa bendovima kao što su Soundgarden, Pearl Jam, Nirvana i drugi.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Studijski albumi[uredi | uredi izvor]

  1. Facelift (1990)
  2. Dirt (1992)
  3. Alice in chains (1995)

EP[uredi | uredi izvor]

  1. We die young (1990)
  2. Sap (1992)
  3. Jar of Flies (1994)

Live[uredi | uredi izvor]

  1. Unplugged (1996)

Članovi[uredi | uredi izvor]

Bivši članovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: