Animacija

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Animacija Zemljine rotacije

Animacija je brzo prikazivanje sekvenci 2D ili 3D slika ili pozicija modela postavljenih tako da stvaraju iluziju pokreta. To je ustvari optička iluzija pokreta zbog fenomena istrajnosti vida i može biti napravljena i prikazana na različite načine. Najčešća metoda prikazivanja animacija je slika u pokretu ili video program, kao i mnoge druge.

Danas je možemo vidjeti svugdje, npr. u kinu, na televiziji, na mobilnom telefonu, na računaru, vani na panoima itd. Veoma je popularna jer kako se tehnologija širi, tako i animacija napreduje.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]


Icon-gears2.svg Nedovršeni članak Animacija koji govori o tehnologiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.