Christina Aguilera

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Christina Aguilera
Christina Aguilera (2006).jpg
Osnovne informacije
Žanrovi pop, R&B, Soul, Džez, dance
Zanimanje pjevačica, plesačica, glumica, tekstopisac
Instrumenti vokal
Karijera 1991. -
Izdavači RCA
Web stranica www.christinaaguilera.com

Christina María Aguilera (Staten Island, New York, SAD, 18. decembar 1980.) je američka pop pjevačica, plesačica, glumica i tekstopisac, dobitnica Grammy nagrade.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • Christina Aguilera (1999)
  • Mi Reflejo (2000)
  • My Kind of Christmas (2000)
  • Stripped (2002)
  • Back to Basics (2006)
  • Bionic (2010)
  • Lotus (2012)

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • 2004: Shark Tale
  • 2008: Shine a Light
  • 2010: Get Him to the Greek
  • 2010: Burlesque
  • 2012: Casa de Mi Padre

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Christina Aguilera koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.