Christina Aguilera

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Christina Aguilera
Christina Aguilera (2006).jpg
Osnovne informacije
Žanrovi pop, R&B, Soul, Džez, dance
Zanimanje pjevačica, plesačica, glumica, tekstopisac
Instrumenti vokal
Karijera 1991. -
Izdavači RCA
Veb-sajt www.christinaaguilera.com

Christina María Aguilera (Staten Island, New York, SAD, 18. decembar 1980.) je američka pop pjevačica, plesačica, glumica i tekstopisac, dobitnica Grammy nagrade.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • Christina Aguilera (1999)
  • Mi Reflejo (2000)
  • My Kind of Christmas (2000)
  • Stripped (2002)
  • Back to Basics (2006)
  • Bionic (2010)
  • Lotus (2012)

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • 2004: Shark Tale
  • 2008: Shine a Light
  • 2010: Get Him to the Greek
  • 2010: Burlesque
  • 2012: Casa de Mi Padre

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Eighth notes and rest.svg Nedovršeni članak Christina Aguilera koji govori o muzici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.