The Carpenters

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Carpenters
Carpenters - Nixon - Office.png
Osnovne informacije
PorijekloSAD
ŽanroviPop
Karijera1968–1983.
Veb-sajtwww.richardandkarencarpenter.com
Bivši članoviKaren Carpenter
Richard Carpenter

The Carpenters je bio američki pop duo koji su 1969 osnovali brat i sestra - Richard i Karen Carpenter u Los Angeles. Tokom 1970 -ih i 1980 -ih duo je postao jedan od najpopularnijih sa nekoliko hitova broj jedan, prodavši više od 100 miliona albuma. Snimili su ukupno 11 albuma i nastupili u Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija, Japan, Holandija i Belgija.

Dvojac je prestao postojati nakon Karenine smrti 4. februar 1983 zbog srčane insuficijencije uzrokovane nervoznom anoreksijom.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Offering/Ticket to Ride (1969)
  • Close to You (1970)
  • Carpenters (1971)
  • A Song for You (1972)
  • Now & Then (1973)
  • Horizon (1975)
  • A Kind of Hush (1976)
  • Passage (1977)
  • Christmas Portrait (1978)
  • Made in America (1981)
  • Voice of the Heart (1983)
  • An Old-Fashioned Christmas (1984)
  • Lovelines (1989)
  • As Time Goes By (2004)

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]