Don S. Davis

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Don S. Davis 2001

Don Sinclair Davis je rođen 4. augusta 1942, u Aurori, u Missouriju. On je američki glumac najpoznatiji po ulozi Majora Generala George-a S. Hammond-a u naučno fantastičnoj televizijskoj seriji Stargate SG-1 kao i ulozi majora Garlanda Briggsa u televizijskoj seriji Twin Peaks. Veoma je često mijenjan za Dana Elcar. Davis se također pojavio u dvije epizode američke televizijske seije MacGyver oba puta u drugoj ulozi. On je glumac, bivši pozorišni profesor i kapetan u vojsci Sjedinjenih Američkih Država u šezdesetima. On je Bachelor nauke u teatarskoj i umjetničkoj formi na Southwest Missouri State College. Diplomu Mastera u teatru dobio je na Southern Illinois University Carbondale godine 1970. 1987 godine je prekinuo profesorski posao da bi se u potpunosti posvetio glumi.

Također se bavi i slikanjem i pravljenjem skulptura.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]