Dronovi

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Dron

Dronovi ili Kull ratnici su izmišljena vrsta iz američke televizijske serije Stargate SG-1. Predstavljaju bića vještački uzgojena da bi služila Goa'uldu Anubisu kao njegova lična vojska. U njihovim tijelima su također implementirani simbionti. Međutim za razliku od drugih simbionata, koji posjeduju genetičko znanje, ovi simbionti su stvoreni bez njega. Goa'uldska kraljica koja ih liježe radi u dogovoru sa Anubisom, i ostavlja simibionte praznih umova, zbog čega su oni veoma pogodni za manipulaciju od strane Anubisa. Izuzetno su snažni i pokretljivi. Svaki dron nosi zaštitno odjelo, koje je otporno na ljudsko i goa'uldsko oružje. Naime, ono je dizajnirano da apsorbira svu energiju udara. Jedini način da ih se ubije je uz pomoć oružja koje je dizajnirano na osnovu znanja Drevnih.