Hasan Begičević

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Hasan Begičević, rođen je 1929. godine u Zenici. Školovao se u Zenici i Sarajevu u klasi akademika Ismeta Mujezinovića. Poslije završetka školovanja vratio se u Zenicu i do penzionisanja radio je kao pedagog likovne umjetnosti na brojnim zenickim školama. Bio je član likovnog kluba zeničkih slikara. Svoja djela izlagao je na bezbroj zajedničkih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Pored niza priznanja za svoj slikarski opus, Hasan Begičević dobitnik je i Nagrade grada Zenice. Hasan Begićević, umro je 10. septembra 2000. godine u Zenici.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Nuvola apps package graphics.svg Nedovršeni članak Hasan Begičević koji govori o umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.