Helena Paparizou

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Helena Paparizou
Paparizou Fisika Mazi 2.jpg
Osnovne informacije
Ime po rođenju Eleni Paparizou
Rođenje 31. januar 1982. (1982-01-31) (34 god.)
Borås, Västergötland, Švedska
Porijeklo Karditsa, Grčka
Žanrovi pop
Zanimanje pjevačica
Karijera 1999–sada
Izdavači Minos EMI, Capitol Music Group Sweden
Povezani umjetnici Antique
Web stranica helenapaparizouclub.gr

Helena Paparizou (grč. Έλενα Παπαρίζου; 31. januara 1982., Borås, Švedska) grčka je pjevačica, rođena i odrasla u Göteborgu u Švedskoj.

Vjerovatno je najpoznatija po tome šta je pobijedila na takmičenju Eurosonga 2005. godine, kada je predstavljala Grčku sa pjesmom My Number One.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • 2004 - Protereotita
  • 2005 - Protereotita: European Edition
  • 2005 - My Number One
  • 2006 - The Game Of Love

Singlovi[uredi | uredi izvor]

  • 2003 - Anapantites Klisis
  • 2004 - Treli Kardia
  • 2004 - Katse Kala
  • 2004 - Antithesis
  • 2005 - My Number One
  • 2005 - To Fos stin Psyhi
  • 2005 - The Light In Our Soul
  • 2005 - A Brighter Day
  • 2005 - Mambo!
  • 2006 - Gigolo
  • 2006 - Heroes

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Helena Paparizou koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.