Hram

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
User-trash-full-3.svg Ovaj članak predložen je za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje jest: Prekratak članak
Korisnici Wikipedije u periodu određenom dogovorom zajednice mogu iznijeti mišljenja o tome. Ako se ne slažete s brisanjem ovog članka, svoj stav pojasnite na stranici za razgovor. Nakon izjašnjavanja članova zajednice te ako razlog za brisanje nije razriješen, članak će biti obrisan u roku sedam dana od dana postavljanja ovog šablona. Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranici za razgovor.

Administratori: Ne zaboravite provjeriti vode li drugi članci ovamo i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Angkor Wat, hinduistički i budistički hram u Kambodži

Hram je tip objekta koji se koristi za religijske i duhovne aktivnosti kao što su molitve ili žrtvovanje te za slične religijske procese. Hram je generalni arhitektonski izraz za molitvene objekte.


Corinthian capital.png Nedovršeni članak Hram koji govori o arhitekturi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.