Krokodil i njegov nilski konj

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Krokodil i njegov nilski konj
RežiserItalo Zingarelli
ProducentRoberto Palaggi
Scenarist(i)Barbara Alberti
Amedeo Pagani
Vincenzo Mannino
Italo Zingarelli
UlogeBud Spencer
Terence Hill
Joe Bugner
May Dlamini
Žanrkomedija
KinematografijaAiace Parolin Izmijeni na Wikipodacima
MontažaClaudio M. Cutry
Distributer
  • MOKÉP Izmijeni na Wikipodacima
Premijera1979.
Trajanje107 minute
ZemljaItalija
JezikItalijanski

Krokodil i njegov nilski konj (italijanski: Io sto con gli ippopotami) je italijansko komedija iz 1979. u režiji Itala Zingarella. To je 12. od ukupno 17 filmova u kojima glume Bud Spencer i Terence Hill. Lokacije filma snimane su u Južnoj Africi, u blizini Johanesburga.

U Njemačkoj je skraćeno otprilike 8 minuta trajanja filma.[1]

Radnja[uredi | uredi izvor]

Afrika. Tom "Hippo" po prirodi vozi turiste i lovce u svom džipu, pokazujući im afričke životinje u svojevrsnom safariju. Međutim, njegov rođak Slim "Krokodil" se zalaže za prava životinja i oštro se protivi lovu. Nakon dužeg vremena, Slim se vratio i uništio gumu na džipu koji je pao u vodu. Ljuti Tom tada počinje juriti Slima dok ne pobjegne u obližnji grad. Međutim, zajedno se sastaju u kući Mame Leone. Slim mu kaže da ima novca, pa ga Tom pokušava nagovoriti da kupi safari autobus, ali samo za turiste, a ne za lovce na životinje.

U isto vrijeme pojavljuje se tajkun Ormond, bivši bokser, koji planira raseliti ljude iz sela kako bi tamo izgradili kaveze za uhvaćene životinje, koje bi potom deportirao u zoološki vrt Ontarija. Kada Tom i Slim pretuku njegove ljude, on ih poziva na raskošnu večeru kako bi ih podmitio da mu dopuste da radi šta hoće, ali bez uspjeha. Ormond stoga podmićuje policiju koja hapsi Toma. Ipak, Slim ga uspijeva spasiti iz zatvora uz pomoć buldožera. Na kraju, u stilu velikog obračuna, njih dvojica se pojavljuju na Ormondovom brodu i tuku ga, a zarobljene životinje puštaju na slobodu.

Uloge[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Das Krokodil und sein Nilpferd - Unbekannte Szenen". Arhivirano s originala, 3. 2. 2022. Pristupljeno 3. 2. 2022.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]