Mazrim Taim

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Mazrim Taim je imaginarni lik iz svijeta epske fantastike Točka vremena. Mazrim Taim je muškarac koji može da dodirne Istinski izvor. Proglasio se za Zmaja u Saldeji, ali je pravi Ponovorođeni Zmaj Rand’al Tor. Mazrima su zarobile Aes Sedai I vodile su ga u Tar Valon. Mazrim je uspio pobjeći. Otišao je u Andor gdje je sreo Randa. Rand mu je povjerio zadatak da trenira Aša’mane. Taim sada drzi titulu M’Hejla (vođe) među Aša’manima. Postoje sumnje da Taim služi Mračnog. Oko stotinu Aša’mana izvršavaju samo njegove naredbe I pohađaju njegove privatne časove. Tam je veoma snažan u Jednoj moći. Glavna crta njegovog karaktera je ambicioznost.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]