Midraali

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Midraali (en:Myrddraal), su imaginarna bića iz svijeta Točka vremena. Jedni su od Shadowspawn vrsta. Midraali su zla stvorenja, stvorena za vrijeme Rata Moći, i služe Mračnog. Imaju ljudski oblik, ali nemaju oči. Međutim, ostala čula su im izvanredno razvijena. Boje ih se u svim zemljama svijeta. Midraali imaju mnoga imena: Sjene, Vrebači, itd. Postoji jedna izreka: pogled Midraala je strah. Žive u Pustari. Iako su Midraali zaista užasni, neke priče o njima su pretjerivanje. Na primjer, priča se da jašu sjenke i da su visoki sedam metara. Oružje Midraala ubija jednim udarcem. Kada se ubije Midraal on ne umire odmah, njegovo tijelo nastavi da se koprca i da maše oružjem još nekoliko sati.