Mighty Morphin Alien Rangers

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Mighty Morphin Alien Rangers
Mmarlogo.jpg
Logo serije u uvodnoj špici
Orig. naslovMighty Morphin Alien Rangers
Autor(i)Haim Saban
Shuki Levy
RazvojDouglas Sloan
Jackie Marchand
GlumciRajia Baroudi
David Bacon
Jim Gray
Karim Prince
Alan Palmer
Julia Jordan
Sicily
Cody Slaton
Ross J. Samaya
Michael R. Gotto
Matthew Sakimoto
Michael O'Laskey
Justin Timsit
David Yost
PorijekloSAD
Originalni jezik/-ciEngleski jezik
Br. sezona1
Br. epizoda145
Produkcija
Producent(i)Ronnie Hadar
Jonathan Tzachor
Trajanje30 minute
Emitiranje
Orig. kanalFox Network
Emitiranje5. februar, 199616. februar, 1996
Profil na IMDb-ju

Mighty Morphin Alien Rangers (često potpisivana kao MMAR i jednostavno nazvana Alien Rangers) je Power Rangers mini serija radnjom smještena između treće sezone Mighty Morphin Power Rangers i Power Rangers: Zeo. Nastupala je pod trećom sezonom Mighty Morphin Power Rangersa, mini serija je koristila scenarij i čudovišta iz osamnaeste Super Sentai serije, Ninja Sentai Kakuranger; a kostimi Rangera iz Kakuranger' se i sada koriste.

Sinopis[uredi | uredi izvor]

Pet Alien Rangera

Master Vile, pretvara standardne Rangere u djecu, i Zordon u bezizlaznoj situaciji poziva pet svemirskih Power Rangera sa planete Aquitar, humanoida koji dišu pomoću vode, imaju vodenu moć, i glasove od vode, da spase Zemlju od Lord Zedda i Rite Repulse. U međuvremenu djeca pokušavaju da pronađu dijelove Zeo Kristala kako bi se vratili u svoju prijašnju formu.

Rangeri uspijevaju pronaći njihove Zeo sub-kristale i steći nove prijatelje, Tanya Sloan iz Afrike, kao i as Aisha Campbell, bivši Žuti Ranger, odlučuje ostati u Africi kada pronađe Zeo sub-kristal. Kada Zeo Kristal biva sastavljen, Rangeri se vraćaju u njihovu odraslu formu, i Svemirski Rangeri se vraćaju na njihov rodni planet Aquitar.

Goldar i Rito Revolto kradu Zeo Kristal i detoniraju bombu u Komandnom Centru, i tim činom mini serija završava nastavljajući se sa novom serijom: Power Rangers: Zeo.

Svemirski Rangeri su kasnije viđeni i pominjani u sljedećim Power Rangers serijama, uključujući prvi prošli/sadašnji Ranger tim tokom serijala Zeo. U nastavku, Billy Cranston ih je otišao posjetiti na njihovom rodnom planetu, prije nego što se desila radnja Power Rangers: Turboa.

Neki od Svemirskih Rangera su također viđeni u nekim od klimatskih montaža borbi između dobra i zla u završetku serije Power Rangers: In Space i Crveni Svemirski Ranger (Aurico) je viđen u epizodi Power Rangers: Wild Forcea, "Forever Red", gdje su viđeni svi prijašnji Crveni Rangeri ujedinjeni da zaustave Carstvo Mašina u njihovom zadnjem pokušaju preuzimanja vlasti.

U ovom serijalu muzika iz uvodne špice je bila muzika koja se mogla čuti tokom borbe Megazorda, a ta muzika je prestala se pojavljivati tokom druge sezone kada su Rangeri dobili Thunderzordove i ta muzika je zamjenjena pjesmo iz uvodne špice.

Likovi[uredi | uredi izvor]

Heroji[uredi | uredi izvor]

Delphine
Bijeli Svemirski Ranger, vođa tima Svemirskih Rangera. Glumila ju je Rajia Baroudi. Pošto je vođa tima, uvijek se osvrće na svoje vojnike.
Aurico
Crveni Svemirski Ranger. Glumio ga je David Bacon. Kao komandir pješadije, Aurico vodi Rangere kroz borbu, i smišlja strategiju za pobjedu.
Tideus
Žuti Svemirski Ranger. Glumio ga je Jim Gray. Tideus je prvi muški Žuti Ranger, posjeduje veliku dozu jačine , i individualnosti.
Cestro
Plavi Svemirski Ranger. Glumio ga je Karim Prince. Cestro is je tehnološki vođa tima. Majstor je tehnologije, on je napravio mnoga oružja i uređaje koji su pomogli ostalim rangerima u teškim situacijama.
Corcus
Crni Svemirski Ranger. Glumio ga je Alan Palmer. On je najmirniji i najtiši u timu, ali može biti više temperamentan tokom borbe.

Negativci[uredi | uredi izvor]

Saveznici[uredi | uredi izvor]

Zordovi[uredi | uredi izvor]

  • Borbeni Borgovi (Battle Borgs): Humanodski zordovi korišteni od svakog Aquitanskog Rangera koji su došli s njima sa Aquitiara na Zemlju. Slični si su Shogunzordovima, ali imaju slabije štitove. Kontrolišu ih pomoću telepatije.
  • Shogunzords: Aquitianski Rangeri su također imali pristup Shogunzordovima i moglo su formirati Shogun Megazorda (većina od čudovšta sa kojima su se borili bili su eliminisani na ovakav način). Zajeno sa Falconzordom, mogli su oformiti Shogun Mega Falconzorda, kojeg su upotrijebili u borbi protiv njihovog najžešćeg neprijatelja, Hydro Hoga.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]