Nikola Grbić

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.
Bih-usa.svg Ovaj članak nije preveden ili je djelomično preveden.
Ako smatrate da ste ga sposobni prevesti, kliknite na opciju "Uredi" i prevedite ga vodeći računa o enciklopedijskom stilu pisanja i pravopisu bosanskog jezika.
Nikola Grbić
Example alt text
Rođenje

6. septembar 1973.

Zrenjanin, SFR Jugoslavija

Nikola Grbić (6. septembar 1973. u Zrenjaninu) је srbijanski odbojkaš i selektor reprezentacije Srbije.[1] Rođeni je brat Vladimira Grbića. Sа odbojkaškom reprezentacijom Jugoslavije је osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju i bronzanu nа Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti. Sа reprezentacijom je još osvojio i srebrenu medalju na svjetskom prvenstvu 1998. u Јаpаnu, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2007. Trenutni je kapiten reprezentacije. Na dresu nosi broj 9. Trenutno igra u Italiji.

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Nikola Grbić selektor Srbije!". B92. 3. 3. 2015. Pristupljeno 3. 3. 2015..