Idi na sadržaj

Nova (hrvatski TV-kanal)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Nova TV)
Nova TV
Početak emitiranja28. maj 2000.
VlasnikUnited Media (United Group)
Format slike1080i (HDTV)
DržavaHrvatska
Jezikhrvatski
SjedišteRemetinečka cesta 139, Zagreb
Bratski kanal(i)Nova S
Nova BH
Nova M
Nova Sport
Veb-sajtwww.novatv.hr

Nova TV hrvatska je televizija koja je s emitiranjem počela 28. maja 2000. i nalazi se u vlasništvu kompanije United Media, podružnice kompanije United Group. Dio je regionalne televizijske mreže, zajedno sa mrežama Nova S, Nova BH I Nova M.

Historija[uredi | uredi izvor]

Program je počela emitirati 28. maja 2000. godine, kao prva hrvatska komercijalna televizija sa nacionalnom koncesijom i ubrzo postala vrlo popularna među gledaocima. Najpoznatija je po reality showovima od kojih je najpopularniji bio Story SuperNova Music Talents, a uskoro je uslijedio Hrvatski Idol.

Program[uredi | uredi izvor]

Program Nove TV prvenstveno se sastoji iz različitih televizijskih serija i emisija, kao i animiranih filmova, filmova i dnevnih vijesti. Na Novoj TV se prikazuju hrvatske humoristične serije: Naša mala klinika, Bumerang, Cimmer Fraj i Nad lipom 35. Također, prikazuju se novije popularne američke serije kao Izgubljeni (Lost), Kućanice (Desperate Housewives), Medij (Medium) itd. Prijenosi sportskih događaja također su povremeno dio njenog programa. Promjena vlasničke strukture donijela je i znatna ulaganja u tehniku i ljude, pa je tako Nova TV 2006. godine uselila u nove prostore i studije i započela niz novih domaćih projekata među kojima su: Istraga, Sudnica Melani Vukmirice, Žena iz snova, Istinite priče, Kviskoteka itd.

Godine 2004, Nova TV promijenila je vlasnika (dotadašnjeg Ćaletu) za Ronalda Laudera (CME). Nova TV 10. oktobra 2005. počela je emitirati vlastiti Dnevnik.

Emisije iz produkcije Nove TV[uredi | uredi izvor]

Završene emisije Nove TV[uredi | uredi izvor]

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]