Parni valjak

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Parni Valjak je zagrebačka pop-rock grupa i jedna od najpopularnijih muzičkih grupa na području bivše Jugoslavije. Osnovana je 1975. godine a uz jednu višegodišnju pauzu grupa djeluje i danas što je čini jednom od najdugovječnijih grupa na prostorima bivše Jugoslavije. Kroz grupu su tokom njenog postojanja prošli mnogi muzičari a prvobitnu postavu su činili Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić - Hus, Srećko Antonioli, Zlatko Miksić i Jurica Pađen.

Članovi grupe[uredi | uredi izvor]

Bivši članovi prve postave:

  • Jurica Pađen
  • Zlatko Miksić-Fuma
  • Srećko Antonioli

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  1. Dođite na show!1976
  2. Glavom kroz zid1977
  3. Gradske priče1979
  4. City kids - Steam Roller1980
  5. Vruće igre1980
  6. Vrijeme je na našoj strani1981
  7. Koncert (LIVE)1982
  8. Glavnom ulicom1983
  9. Uhvati ritam1984
  10. Pokreni se!1985
  11. Parni valjak (compilation)1985
  12. E = mc2 (LIVE)1985
  13. Anđeli se dosađuju?1987
  14. Sjaj u očima1988
  15. Lovci snova1990
  16. Svih 15 godina - LIVE...1990
  17. Pusti nek' traje - VOL.11992
  18. Kekec je slobodan, red je na nas (singl)1992
  19. Buđenje1993
  20. Bez struje - LIVE in ZeKaeM1995
  21. Samo snovi teku uzvodno1997
  22. Zastave2000
  23. 25 godina (DVD)2000
  24. Kao nekada - LIVE at S.C.2001
  25. Tko nam brani/Dok si pored mene (single)2002
  26. Pretežno sunčano?2004
  27. Bez struje - LIVE in ZekaeM (DVD+CD)2005
  28. Koncentrat 1977.-1983. (kompilacija)2005
  29. Koncentrat 1984.-2005. (kompilacija)2005

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Eighth notes and rest.svg Nedovršeni članak Parni valjak koji govori o muzici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.