Razlika između izmjena na stranici "Espeon"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Uklonjena 2 bajta ,  prije 11 godina
m
nema sažetka izmjene
m (Bot: Automatska zamjena teksta (-Slika: +Datoteka:))
m
== U videoigrama ==
 
Espeon je Pokémon druge generacije te je prvi put predstavljen sa puštanjem igara ''Pokémon Gold, Silver'' i ''Crystal'' u prodaju. Espeona se ne može naći u divljini u većini Pokemon igara u kojima se nalazi. Mora ga se razviti iz Eeveeja sticanjem iskustva tokom dana nakon što mu je Sreća dovedena do maksimuma, ili koristeći ''Sunčevu krhotinu'' (koja je drukčija od Sunčanog Kamena) u ''Pokemon XD: Gale of Darkness''. Zbog toga, Espeonova dostupnost izravno ovisi o dostupnosti Eeveeja. JedinaJedini je iznimkaizuzetak od ovog pravila ''Pokemon Colosseum'', gdje igrač igru započinje s Espeonom i [[Umbreon]]om.
 
Iz razloga što ''Pokémon FireRed'' i ''LeafGreen'' ne posjeduju sistem koji prati vrijeme, Eevee se ne može razviti u Espeona ili Umbreona u ovim igrama. Mora ga se razmijeniti na igru koja posjeduje taj sistem i dozvoljava razmjenu između tih igara. Jedini su primjeri tih igara zasada ''Pokémon Emerald'', ''Ruby'' i ''Sapphire''.
 
Espeonov visok ''Speed'' i ''Special Attack'' čine ga veoma učinkovitim u onesvješćivanju protivnika jednim potezom. Ova ga vrlina čini veoma popularnim među trenerima koji traže Pokémona Psihičkog tipa, i alternativu [[Alakazam]]a i [[Gardevoir]]a. Za razliku od ovo dvoje, Espeonov set tehnika lišen je raznolikosti; no s druge strane, Espeon posjeduje mnogo bolje kombinacijske sposobnosti iz razloga što može naučiti ''Štafetu'' (''Baton Pass'') ako ga se pusti dovoljno dugo kao Eeveeja kako bi naučio ovaj napad, i ''Jutarnje sunce'' (''Morning Sun'') koji povraća ''HP''. Još jedna značajna prednost jest ta što može naučiti ''Ugriz'' (''Bite'') ako ga se ostavi kao Eeveeja do 30. razinenivoa, koji mu pomaže u borbi protiv drugih Psihičkih Pokémona.
 
== U animiranim serijama ==
[[Datoteka:Espeon_anime.jpg|thumb|Espeon u epizodi ''"The Saffron Con"'']]
U epizodi 185, obiteljporodica od petoro sestara iz grada Ecruteaka (kao i Braća Eevee iz epizode 40) trenerice su različitih evolucija Eeveeja, uključujući [[Vaporeon]]a, [[Jolteon]]a, [[Flareon]]a i Umbreona. Najmlađa sestra, Sakura, ima još nerazvijenog Eeveeja. Ovi Pokémoni pobjeđuju Tim Raketa kada ih oni napadnu radi očitog razloga: da bi ih ukrali. Sestre se ponovo pojavljuju u epizodi 228, a Sakurin je Eevee otada evoluirao u Espeona te Tim Raketa ponovo pokuša ukrasti njihove Pokémone. Uspiju ukrasti sve Pokémone osim Sakurina Espeona, koji kasnije pobijedi Tim Raketa uz pomoć Asha i društva da bi spasio Pokémone koji pripadaju sestrama njegove trenerice.
 
Sakura i njen Espeon kasnije se ponovo pojavljuju u devetoj epizodi Pokémon Kronika, u kojoj pomažu [[Misty (Pokempn)|Misty]] da nabavi još Vodopad bedževa kako bi se i Sakura mogla boriti za jednog. Ona i Misty kasnije se bore i Sakurin Espeon pobijedi [[Corsola|Corsolu]], što dovodi do njene pobjede i Vodopad bedža.
73.705

izmjena

Navigacija