Razgovor s korisnikom:C3r4

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Arhive Ovu stranicu za razgovor automatski arhivira EdinBot (više informacija ovdje). Spisak arhiva se nalazi ovdje.

Infokutija[uredi izvor]

Kako ja da uzmem sa en.wiki kada je to na engleskom? Combi2000 (razgovor) 21:25, 25 maj 2016 (CEST)

Sarajevo osiguranje[uredi izvor]

C3r4, možeš li mi molim te reči šta se na članku o Sarajevo osiguranje-u to treba očistiti? Combi2000 (razgovor) 22:24, 17 juni 2016 (CEST) Dobro, onda se izvinjavam. Ja sam mislio da se pod "čišćenjem" razumijevaju nepotrebne informacije.Combi2000 (razgovor) 22:37, 17 juni 2016 (CEST) Dobro, navest ču datum od kada su preuzete informacije o vlasničkoj strukturi. A što se izvora tiče, ja njih vazda navodim.Combi2000 (razgovor) 22:54, 17 juni 2016 (CEST)

Elektroprivreda RS[uredi izvor]

Da li je onda uredu ako ja napišem "Lada Niva u Dizeldorfu, kojeg također koristi i ERS"? Combi2000 (razgovor) 12:07, 16 juli 2016 (CEST)

DEFAULTSORT[uredi izvor]

Možeš li me privremeno dodati na listu AWB da vidim da li dodaje automatski ovaj šablon? --Munja (razgovor) 19:45, 24 februar 2016 (CET)

Ne mogu dok se zajednica ne usaglasi i dogovori. Znaš već šta mislim o tvom AWB-u, i nisam promijenio mišljenje.--سلام - C3r4r2d2 19:55, 24 februar 2016 (CET)
Zahvaljujem na Vašem brzom odgovoru. --Munja (razgovor) 19:56, 24 februar 2016 (CET)

Slike[uredi izvor]

Trebaju mi neke slike za članak Epicikloida Slike se nalaze na Izvoru podataka Mogu li ja ubaciti slike u datoteku i navesti izvor a ostalo potrebno da ti uradiš, jer ja ne znam

Bot[uredi izvor]

Ima li kakav bot da je trenutno aktivan? Pitam jer bi trebalo ukloniti ovaj šablon iz svih članaka gdje se upotrebljava (jer korištenje slike u tolikom broju članaka na taj način ne spada pod poštenu upotrebu). Uklonio bih ručno, ali ih je baš puno – upotrebljava se na 202 stranice. —Srdjan m (razgovor) 11:56, 19 mart 2016 (CET)

@Srdjan m, koliko znam Edinwikibot radi, a neki dan je bio ovdje kratko, mogu mu ja javiti preko drugih načina komunikacije (mail, viber...)--سلام - C3r4r2d2 11:59, 19 mart 2016 (CET)
Aha, nisam bio siguran za Edinovog bota. @Edinwiki – evo, spomenuo sam ga da vidi ovaj odlomak pošto nije ništa hitno. Eventualno mu možeš javiti preko ovih drugih načina komunikacije ako ne vidi za nekoliko dana. —Srdjan m (razgovor) 12:07, 19 mart 2016 (CET)

Semin124[uredi izvor]

Ja stvarno ne znam šta ti imaš protiv mene, nisam ti ništa ružno rekao niti sam ti se ružno obratio, kamoli da sam na wikipediji šta namjerno loše uradio, što se tiče članka Car, sve sam bio druge hrvatske riječi promjenio, samo su mi ti nazivi bili promakli, ako je to problem i zbog toga se ti ljutiš iz nekog razloga na mene, poslati ću ti ja čitav svoj taj članak imam ga u wordu, pa usporedi ako hoćeš sa moj i njihov da vidis da nisam išao samo copy+paste i save. Nisam došo na wikipediju da "kakim" nego sam došo da prevodim članke. Ja nemam ništa protiv tebe, radiš svoj poso i radiš ga dugo i to je dobro, ali stvarno bi volio da znam što ti ja smetam Semin124 (razgovor) 17:37, 19 mart 2016 (CET)

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine[uredi izvor]

Molim te, možeš li pregledati stranicu Elektroprivrede BiH, već evo sedam dana je prošlo i još niko je niko provjerio. (Combi2000 (razgovor) 17:48, 19 mart 2016 (CET))

Pozdrav[uredi izvor]

Hvala ti što si mi to rekao. No, ja često moram koristiti njemačka slova ä,ü,ö i tako dalje, pa mi se to ne isplati. (Combi2000 (razgovor) 11:13, 21 mart 2016 (CET)) Hvala ti. Evo, sam sam našao kako da promjenim tastaturu i odlično je. (Combi2000 (razgovor) 14:08, 21 mart 2016 (CET))

Semin124[uredi izvor]

Misio sam, da nepišem opet drugi naslov, nego da samo zamjenim onaj,da ti nebude puna razgovora na stranici sa mnom :), ali da ponovim ako nisi vidio: "Ha?, namjerno si nerazumljiv :)",

P.S, zahoravih da te ovo pitam, šta je sa šablonom prijevod, da li iko korsti kod nas, i da li bi bilo dobro da ga stavim u stranice prevedene sa enwiki ili nema veze(mislim na šabon koji kaže da je stranica prevedena sa _____, ne onaj da je potreban prijevod), jer na članicima uputstva nepiše ništa o ovom?Semin124 (razgovor) 11:15, 22 mart 2016 (CET)
Ma bio ja otišo na sh wiki da vidim iz kojeg razloga mi treba 20 minuta da svaku stranice s nje učitam, i kad sam otišo na njihovu pijacu, tamo oni vode rat oko toga. I usput da li ti znaš koji je uzrok toga da se njihova wiki tkao spore učitaje, kad je otvaram u incognito otvori se normalnom brzinom, valjda trebam samo kolačiće izbrisat :).
Ako bi mi mogao objasnit sta znaci "mašinski preveden tekst" znaci jer u tom tekstu nebi trebalo da bude i jedna greška jer sam ga ručno prevodio i koliko znam, i sto sam vidio, google translate uopšte ne moze prevesti niti jednu rečenicu tacno, i usput svaki prevedeni naziv sam provjerio sa srodnim wikipediama da se uvjerim da su imena 100% tacno prevedena. Ako misliš da trebam drugačije organizirati rečenice nego što su, reci tako, da znam sta trebam popravit, jer sam ciljo da tekst bude skoro 100% sličan tekstu sa en. wiki, posto sam preveo toliko teksta neću da ga džaba bacam, pa pomozi mi :). Semin124 (razgovor) 18:10, 22 mart 2016 (CET)
Hvala Semin124 (razgovor) 19:21, 22 mart 2016 (CET)
Završio sam ksifos, da li si mislio promjene u tom stilu ili u nekom drugom, da znam prije nego što počnem sa antičkom vojskom? (stvarno nisam znao da je taj šablon napravljen prije 10 dana, ja sam mislio da je to neki stari šablon, pa su se oni zato bili svađali oko njega, jer su govorili u stilu: ima toliko članaka a niko ga nekoristi, trebamo više napravit bot da on to sam stavlja itd., a i bilo mi se bilo učinilo da sam ga vidio prije nekoliko godina na wiki, al izgleda da sam ja to sve nešto bio pomješo)Semin124 (razgovor) 20:50, 22 mart 2016 (CET)

Pozdrav/Visoke Tatre itd[uredi izvor]

Cześć/Pozdrav. Hvala na komplimentu. Znam naravno da postoje razlike i da nepoštovanje ovih razlika vrlo osjetljiva je stvar. Ako ovo ne bi Tebi smetao, pokaži mi gdje moram popraviti moj članak. I da, istina je da sam koristio srpski članak, a to stoga da ga sam sâm napravio. Hvala unaprijed na pomoći PS - Napravio sam i bosansku verziju članka Orla Perć. Moguće je da ima i tamo malo grešaka. PS2 Na poslu sam trenutno i ne uvijek mogu brzo odgovoriti ;) Górołaz (razgovor) 09:48, 30 mart 2016 (CEST)

Limena katedrala[uredi izvor]

Hello C3r4, If you have time, could you take a look at this article in my sandbox: Korisnik:Nicola Mitchell/sandbox? Another editor was helping me with this and reviewed the first section of it, but the sections Događaji and Posljedice still need to be reviewed. He seems to be very busy and hasn't done anything on the article for a couple of months. I would be grateful if you could review these last sections, and then move the article into the main Bosnian wikipedia, and connect the article with the english: Tin Can Cathedral and the other languages. Nicola Mitchell (razgovor) 19:34, 2 april 2016 (CEST)

Antoan rajic[uredi izvor]

Zašto si izbrisao Gorana Todica, on je zaslužio wikipediju. Ako već moj tekst ne valja, de onda ti dodaj bolji.

Antoan rajic[uredi izvor]

De onda dodaj Dan Haggerty wikipediju, pošto sam ja novajlija u ovom poslu.

Kategorija[uredi izvor]

Budući da si hemičar, je li ovo dobro da pravilno premjestim ostatak kategorije ili treba vratiti izmjenu? —Srdjan m (razgovor) 20:43, 7 april 2016 (CEST)

@Srdjan m, upravo KWiki i ja raspravljamo o tome. To nije baš ni čisto hemijski problem (ima tu i KWikijeve struke). Na prvu, ja bih vratio na prethodno, mada na drugu bi razmislio o tome, jer i na srodnim, hr. i sr. su stavili baš ovako. --سلام - C3r4r2d2 20:47, 7 april 2016 (CEST)

IUPAC[uredi izvor]

Pogledaj ovdje en:Carbon monoxide i ovdje pod sekcijom "IUPAC Name". E to je ono "IUPAC vs. systematic name" pravilo. Da ne bude da namjerno kontriram. :) --Munja (razgovor) 21:37, 7 april 2016 (CEST)

OK, to sam zaboravio prebaciti. Kažem ti, jučer sam to malo iščitao pa sam na osnovu analogije (baš striktno IUPAC imena su preduga i prekomplikovana) ali se trebaju prefererati u slučajevima kada "uobičajeno" ime ne postoji ili nije "dovoljno" poznato/rašireno. --سلام - C3r4r2d2 07:24, 8 april 2016 (CEST)
Tako je, nema tu dileme. --Munja (razgovor) 19:04, 8 april 2016 (CEST)
Uzet ću ja to malo "razraditi" kad stignem.--سلام - C3r4r2d2 19:06, 8 april 2016 (CEST)

Opet problem[uredi izvor]

Više puta korisnik Munja poništava ovde moje izmene bez osnova [1]. Nisam uradio nijedan vandalizam, nikakav osnov prema pravilima on nema da poništava dobre izmene, nigde nema vandalizma. Vidim da nema svrhe sa njim razgovarati, ono je čisto maltretiranje, svi znamo da izraz srbijanski ima uvredljivu konotaciju za srpski narod i Srbe uopšteno, želeo sam da se izbegne taj izraz u članku zbog veličine i ugleda koji u svetu kao sportista ima Đoković. Ne znam više, ima li bilo kakve svrhe da se ovde nekome obratim za pomoć i da moje izmene ne budu poništavane, zbog nekog pojedinca koji ima fašističke stavove prema jednom narodu. Nisam imao probleme na bs.wiki u poslednje vreme, jedino sa njim. Samo bih apelovao da se takav trend ultranacionalizma, čak i kod ovakvih stvari, zaustavi, i ispoštuje neutralnost. Pozdravljam te.--Soundwaweserb (razgovor) 22:17, 9 april 2016 (CEST)

Ne kontam zašto opet stavljaš na "teniser iz Srbije" kad je standard "srbijanski teniser". Dotični kolega se ne trudi uopće pisati bosanski ovdje još bi da postavlja zahtjeve, a ne zna (i neće da zna) osnovna pravila bosanskog jezika. --Munja (razgovor) 19:34, 10 april 2016 (CEST)
Hvala Cerminatore. To je neslućeno veliki korak, iako bi mnogi mislili da je nebitna stvar. Konačno ipak ima dobre volje i razumevanja, sada više nego pre.--Soundwaweserb (razgovor) 19:40, 10 april 2016 (CEST)
S naše strane da, s vaše i ne baš. --Munja (razgovor) 19:56, 10 april 2016 (CEST)
I put od 1000 milja počinje s prvim korakom. Kad postoji volja, želja i razumijevanje, mogu se postići mnoge dobre stvari.--سلام - C3r4r2d2 19:59, 10 april 2016 (CEST)
U pravu si Cerminatore. Samo odgovor Munji, da li i ovo nije znak dobre volje [2], iako niko nije ni želeo da napomene gde je stvarao i radio? A da ne govorimo što vraćam sve vandalizme kada se radi o Bošnjacima, Hrvatima i drugim narodima u regionu. I ne potcenjuj mene, pratim ja koliko mogu i šta se radi na Vikipediji na bosanskom jeziku, i znam za izraze lahko i da ne nabrajam dalje, pošto se mi odlično razumemo na našim jezicima jer su vrlo slični (bolje razumem tebe nego nekog Švabu ili Francuza). Ne mogu da ispravim sve, ne mogu da ispravim prošlost, niti stradanja mog i ni stradanja tvog naroda. Ali, ja sam ipak više za bilo kakvu saradnju i pokušaj normalne komunikacije. Svojevremeno sam radio ovaj članak [3], ovde sam našao neke informacije koje su mi bile korisne, eto nisam morao da gledam na nekim drugim sajtovima, video sam na bs.wiki. Isto tako i ovde ljudi mogu da se informišu na sr.wiki o nekim stvarima koje ih zanimaju. I da ne zamaram dalje, već je podugačak komentar, ako si shvatio suštinu Munjo, super, ako ne, onda ti ne mogu pomoći.--Soundwaweserb (razgovor) 20:25, 10 april 2016 (CEST)

IP adresa[uredi izvor]

Cera, maloprije nisam mogao uređivati Wikipediju nikako (poslao sam ti mail). Nafatao mi je računar neku blokiranu IP adresu. Pa bilo bi poželjno da ne blokiraš čitav opseg adresa ubuduće, ako nije problem. --Munja (razgovor) 20:17, 14 april 2016 (CEST)

Restartuj ruter. Nije problem, obično ne blokiram dugo ove naše samo komšijske.--سلام - C3r4r2d2 20:35, 14 april 2016 (CEST)
To ti je ova kupi traktor or something. Restartovao, pa sad i radi, inače nisam mogao ni na SZR pisati. --Munja (razgovor) 20:36, 14 april 2016 (CEST)
Yes check.svg Urađeno - pronaš'o, završijo.--سلام - C3r4r2d2 07:21, 15 april 2016 (CEST)

Željezara Zenica[uredi izvor]

Zdravo, ja trenutno planiram napisati članak o željezari u Zenici (informacije sam več većinom prikupio). Međutim, imam jedan problem:Na namjeravam da koristim šablon o kompanijama za taj članak (na drugim wiki stranicama, n.p. na njemačkoj se to također radi), ali je želejezara zenica podljeljena u dva djela:Onaj u vlasništvu Arcelormittal-a, koji posluje pod imenom Arcelormittal d.o.o. Zenica, te onaj državnom vlasništvu, koji posluje pod imenom BH Steel d.o.o. Zenica. Za sam članak to nije ništa teško (samo se navede da je željezara podjeljena), ali šta ču oko pitanja prihoda i dobiti navesti? Combi2000 (razgovor) 23:03, 17 juni 2016 (CEST)

MOLIBDEN[uredi izvor]

Kegginova struktura fosfomolidbatnog aniona (P[Mo12O40]3−), kao primjer polioksometalata. db ili bd?--palapabosnia (razgovor) 19:59, 15 april 2016 (CEST)

Yes check.svg Urađeno. A da ti kažem da sam na tu permutaciju najviše pazio u ovom članku, ne bi vjerovao.--سلام - C3r4r2d2 20:05, 15 april 2016 (CEST)
baš tada se tako i desi--palapabosnia (razgovor) 20:07, 15 april 2016 (CEST)

Thank you for salting[uredi izvor]

Jose Rafael Cordero Sanchez and José Rafael Cordero Sánchez. Makes life so much easier. Bs.wiki is not his main target, but if you want to save bs.wiki for a lot of future hassle, you could have a look at the two lines added to es:MediaWiki:Titleblacklist on 8. april and 10. april. All the best, Sam Sailor (razgovor) 16:20, 17 april 2016 (CEST)

Pozdrav[uredi izvor]

Sve je u redu, zato što je to , između ostalih, jedno od naselja koje postoji od 2011. godine, a Zavod za statistiku je dao podatke o sumarnom broju stanovnika po popisima za period do popisa 2001. godine. Koliko sam skoro nešto gledao nisu još napravili dopunu sa novim naseljima nastalim 2011. godine, tako da je sve u redu. Hvala u svakom slučaju i svako dobro.--Rethymno (razgovor) 11:42, 21 april 2016 (CEST)

Postovani[uredi izvor]

Najljubaznije Vas molim da za pomoć, pošto mi već dva puta poništavate tekst koji unosim. Tekst se sastoji od činjenica, pa Vas zato molim da mi objasnite o čemu se radi i kako da ih unesem na pravi način.

Hvala unapred Za kosarku (razgovor) 11:06, 22 april 2016 (CEST)

Hamdija Jusufspahić[uredi izvor]

Da li bi ti bio problem da pogledaš članak Hamdija Jusufspahić na srwiki, pa ako zadovoljava kriterijume bswiki ja bih ga prebacio ovdje uz prilagođenje jezičkom standardu na ovoj wiki? --Ranko Nikolić (razgovor) 00:34, 24 april 2016 (CEST)

E odlično, kada završim pogledaj, sigurno će se provući neka greška.--Ranko Nikolić (razgovor) 13:02, 24 april 2016 (CEST)

sa SZR[uredi izvor]

@C3r4: Valja napomenuti da – ako sam dobro shvatio da se impliciralo na ovaj članak – nije napisan u vizualnom uređivaču već u massive pile of shit koji se zove "Prijevod sadržaja" (piše u zagradi pored "oznaka:"). Daleko je najgori od svih mogućih alatki koji su trenutno u beti. Već sam rekao da je užas – doduše, na Wikipediji na srpskom, a ne ovdje – i da bi ga se najbolje bilo ugasiti, al' šta ćeš – tako je kako je. —Srdjan m (razgovor) 12:47, 24 april 2016 (CEST)
@Srdjan_m, vidio sam, potpuno se slažem s tobom, ali ne možemo tu ništa promijeniti. --سلام - C3r4r2d2 11:35, 25 april 2016 (CEST)

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![uredi izvor]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (razgovor) 16:33, 10 maj 2016 (CEST)

Novi Grad[uredi izvor]

Korisnik Surtsicna ili kako se već zove, je potpuno lud čovek! Moji prijatelji sa srpske Vikipedije su poslali slike crkve iz Novog Grada [4], a zbog njega su izbrisane, kao i neke od džamija. Pošto, ti komuniciraš sa njim [5], molim te reci mi da li je on normalan? Kako sad da vratimo te slike (obrisane na ostavi) i koristimo na matičnim projektima?--Soundwaweserb (razgovor) 18:48, 18 maj 2016 (CEST)

@Soundwaweserb: Poznam ga jer je radio ovdje na bs.wiki (i zapravo je bio jedan prilično dobar korisnik). Ne pratim njegov rad na Commonsu i en.wiki (iako je i tamo izuzetno aktivan i prilično dobar). A ovako, površno, kad pogledam, možda nije stvar o temi tih slika nego o autor. pravima. --سلام - C3r4r2d2 18:54, 18 maj 2016 (CEST)
Ne mogu da razumem, kako ljudi rade na svoju štetu, bilo je za dobrobit svih projekata korišćenje tih slika! Kakvu štetu može napraviti JEDAN čovek, ne može ispraviti njih STO. Ne verujem, umesto da obavesti autore slika da prebace na matične projekte, sad su izgubljene, zbog jedne (oprosti na izrazu) budale!--Soundwaweserb (razgovor) 19:00, 18 maj 2016 (CEST)
Nisam vidio te slike, ali si upravu, moglo se prebaciti na lokalne projekte, niko u tom slučaju ne bi izgubio.--سلام - C3r4r2d2 19:20, 18 maj 2016 (CEST)
Nije samo on u pitanju ima verovatno mnogo takvih na ostavi. I nije pitanje nacionalnosti, religije, već čistog RAZUMA! Mahom njegovi predlozi za brisanje su od mojih prijatelja sa srpske Vikipedije, koji slali slike crkava i svetinja sa teritorije BIH i RS. Ali ima tu i obrisanih slika džamije iz Brčkog, Vrapčića itd. To je nemerljiva šteta. Pa da je neki čovek i šmeker, makar bi obavestio ljude da prebace svoje slike na sr. ili bs. wiki. Ovako, on je običan papak i budaletina.--Soundwaweserb (razgovor) 19:46, 18 maj 2016 (CEST)
@Soundwaweserb, pa zar oni koji su postavili te slike na Commons nemaju kopije? Ja uvijek sačuvam negdje u folderima barem jednu kopiju.--سلام - C3r4r2d2 19:50, 18 maj 2016 (CEST)
A ko će to sad znati, ko će sad sve te ljude naći, razumeš, sad treba popisati sve obrisane slike. Veliki je to posao (videću neke da kontaktiram), a pojedini verovatno više nisu aktivni ili zbog drugih razloga ne rade na Vikipediji. Zato je velika šteta. Ali, eto kad ljudi ne razmišljaju o svojiim postupcima, totalno su slepi, mnogi i pogrešno tumače pravila i autorska prava...--Soundwaweserb (razgovor) 19:56, 18 maj 2016 (CEST)
Ako ne nađeš sve, zamoli nekog od administratora na Commonsu da ti iskopira te obrisane slike pa ti reci pošalje ili nekako transferira na sr.wiki (ili ovdje svejedno).--سلام - C3r4r2d2 19:58, 18 maj 2016 (CEST)
I to je jedno od dobrih rešenja. Ali znaš kako to ide, treba sad objašnjavati i moliti da vrate... Znaš, to je drugi projekat, to su stranci, njih boli uvo za neke svetinje sa Balkana (crkve ili džamije). Da je to ovde ili na sr wiki, lako bi se razumeli oko svega i vratili slike. U svakom slučaju videćemo da se spasi što se može spasti.--Soundwaweserb (razgovor) 20:09, 18 maj 2016 (CEST)

A question[uredi izvor]

Hi there C3r4! Sorry for not writing in Bosnian but I do think my attempts (at least now) would rather be an abuse to your language than a way to communicate.

While trying to create articles needed for {{Administrativna podjela Ukrajine}} I've noticed that it's hard to me to define an appropriate spelling: e.g. Lutsk but Vinica. Could you explain what transliteration is more preferable please? --Fessor (razgovor) 13:14, 20 maj 2016 (CEST)

@Fessor, thank you for your contribution. Don't worry about that, our colleague @KWiki (as linguist) will soon check that. --سلام - C3r4r2d2 14:16, 20 maj 2016 (CEST)
Great! Thanks a lot! --Fessor (razgovor) 14:24, 20 maj 2016 (CEST)

Argentinski peso[uredi izvor]

Link ([6]) nedavno izbrisane od tebe nije spam! Na ovoj stranici Wikipedia reference u mnogim drugim jezicima ([7], [8], [9], [10], ...). (Žalostan za moj loš Bosanski) - Pozdrav, HO

Yes check.svg Urađeno - Vraćen link. --سلام - C3r4r2d2 14:08, 30 maj 2016 (CEST)

Piši bosanski[uredi izvor]

Kada Ti napišeš članak, daj mu englesk/njemački/feancuski/srpsi etc naslov. Moje bosanske ne diraj! Rh+ (razgovor) 15:24, 31 maj 2016 (CEST)

Yes check.svg Urađeno - preusmjerio sam članak na jedini PRAVILAN naziv. --سلام - C3r4r2d2 17:24, 31 maj 2016 (CEST)

AWB[uredi izvor]

Ne može mi ovo... probaj me prebacit u sekciju "Potvrđeni korisnici" --Munja (razgovor) 13:23, 2 juni 2016 (CEST)

Isto. Munja is not enabled to use this. --Munja (razgovor) 14:12, 2 juni 2016 (CEST)

Hasak eda[uredi izvor]

E pripazi mi ovog, kolega s faksa. Dobar momak :) --Munja (razgovor) 19:19, 5 juni 2016 (CEST)

Ma da, naravno, aha, jest.--سلام - C3r4r2d2 19:42, 5 juni 2016 (CEST)

Imbecil[uredi izvor]

Samo imbecil može napisati takvu opasku! Rh+ (razgovor) 01:33, 6 juni 2016 (CEST)

Pozdrav[uredi izvor]

Pozdrav, možete poboljšati ovaj članak, hvala: Candelaria (Tenerife).--88.9.99.182 21:17, 7 juni 2016 (CEST)

Recent deletions and title blacklist[uredi izvor]

Thanks for this. I see some of those pages have been created before. You might consider using the TitleBlacklist extension (which is enabled on this wiki) to prevent the creation of pages with certain kinds of titles (unless they are created by an admin). - dcljr (razgovor) 08:16, 26 juni 2016 (CEST)

Oh! I see you already are using that. Sorry, I didn't notice. - dcljr (razgovor) 08:20, 26 juni 2016 (CEST)
@Dcljr Thanks anyway. You're doing good job on Meta, too.--سلام - C3r4r2d2 08:28, 26 juni 2016 (CEST)

Blok[uredi izvor]

Samo mi, molim te, odblokiraj Korisnik:Munjabot, kako bi ovi s mete mogli nastavit sa uzurpacijom računa. --Munja (razgovor) 19:03, 27 juni 2016 (CEST)

@Munja. Jesi li mislio koristiti AWB na Munjabot-računu? Ako da, to je super, samo nek mu AnToni stavi bot-flag (ako ga nema). Onda moram prebaciti ovlaštenja AWB-a sa tebe na bota, ako se slažeš? --سلام - C3r4r2d2 19:38, 27 juni 2016 (CEST)
Može, ali dok dobijem pristup. Nemam sad pristupa, pa ako bi postavio prava, opet ne bi nakon preacivanja ostala na Munjabotu. --Munja (razgovor) 19:40, 27 juni 2016 (CEST)
Cera, evo ovako: Ostavi mi glavni račun na AWB (radi vidljivih izmjena), a dodaj i Munjabot. Također ako možeš zamijeni prava sa Munja-robot na Munjabot. Eto to je to :D --Munja (razgovor) 11:17, 13 juli 2016 (CEST)
Pa inače je AWB namijenjen za glavne račune (vidi ovdje), radi nekih sitnica koje bi se trebale vidjeti, i nisu masovne. AWB svakako nema bot-opciju (ove novije verzije), a za bota planiram uglavnom koristiti python. --Munja (razgovor) 12:37, 13 juli 2016 (CEST)
OK, stavio sam i Munjabota, a znaš da nisam Birokrata, tako da @AnToni to treba promijeniti (ako misliš na bot-zastavicu). --سلام - C3r4r2d2 12:47, 13 juli 2016 (CEST)
Hvala. Mislim da je jedina razlika birokrat naprema admin ta što birokrat može dodati adminska prava. --Munja (razgovor) 13:07, 13 juli 2016 (CEST)
Facebook like thumb.png Tačno. Nisam odavno to radio, zaboravi se...--سلام - C3r4r2d2 13:30, 13 juli 2016 (CEST)

Etnička struktura BiH[uredi izvor]

Poštovani, poništili ste podatke koje sam unio sa stranice Agencije za statistiku BiH. Vjerovatno zbog toga što još uvijek nisam ovladao pravilima uređivanja na Wikipediji, ali Vas podsjećam da su trenutni podaci stari i nerelevantni a da su novi objavljeni jučer od strane Agencije za statistiku BiH i da bi trebali da se unesu ovdje na Wikipediju.

Pošte Srpske[uredi izvor]

Znaš li kako da izbrišem ovu sliku o poslovnici Pošta Srpske? Gledao sam malo na Commonsu i tamo vidio da već postoji jedna datoteka iste poslovnice, koja nije pod autorskim pravima, a po mom mišljenju i bolja od ove. Combi2000 (razgovor) 20:20, 18 juli 2016 (CEST)

Izvini, slika se ne nalazi na Commonsu, nego na bh. wikipediji. Pravi link je ovaj

Ažuriranje Common.js-a i Common.css-a[uredi izvor]

Molim te da dodaš ovaj kōd u MediaWiki:Common.js da bi se imena i druge stvari u tabelama sortirala po abecedi jer trenutno Š, Č, Ć i Đ budu na kraju kolone (kōd dodaj ispred // Live brojač izmjena). – Srdjan m (razgovor) 15:56, 13 juli 2016 (CEST)

Trebat će to još ažurirati kad se omogući podrška za "lj", "nj" i "dž" (zasad ne rade kako treba), ali otom-potom. P. S: Jesi li raspoložen za malo ažuriranje Common.css-a? Ima nešto malo novo u vezi s prikazom hlistova, (am/tm/om)boxova i uklanjenje zastarjelog koda (koji je bio za Internet Explorer 6, a on se već od davnih dana ne koristi). – Srdjan m (razgovor) 17:42, 13 juli 2016 (CEST)
Može. Stavi sve na svoj test članak, ako hoćeš stavi kratko objašnjenje šta mijenjaš da i drugi mogu vidjeti o čemu se radi.--سلام - C3r4r2d2 17:47, 13 juli 2016 (CEST)
Novi kōd je ovdje (dodao sam objašnjenje mada je poprilično tehničke prirode; pokušat ću da bude jednostavnije ubuduće [ako je moguće]). – Srdjan m (razgovor) 11:40, 15 juli 2016 (CEST)
Yes check.svg Urađeno - malo je falilo da umjesto css-a zalijepim na js. --سلام - C3r4r2d2 11:54, 15 juli 2016 (CEST)

Članci o vladarima i dr.[uredi izvor]

Šta raditi s ovim člancima? Mislim, ne sumnjam u tačnost uvodnih dijelova, ali realno šta će nam članci od 1000 pa do eventualno 4000 bajtova kad samo imaju infokutiju i nikakvih referenci, a dobar ih dio nije ni kategoriziran? Pa nije valjda autoru toliko teško dodati još nekoliko rečenica, kategorije, vanjske linkove, 2–3 reference, itd. Već imamo projekt za čišćenje članaka, tako da mi se čini da ga takvi članci samo pune. Mislim, mogao bih ja napraviti kol'ko 'oćeš članaka o mjestima u SAD-u od 2000 bajtova, ali koja bi im bila svrha? – Srdjan m (razgovor) 22:16, 19 juli 2016 (CEST)

I meni je ovo upalo u oči. Ništa – reći mu da sad napravi drugi krug po ovim člancima i proširi ih na podnošljivu mjeru ili brisati sve (?). – KWiki (razgovor) 22:30, 19 juli 2016 (CEST)
Nisam ih brisao upravo to što je KWiki mislio. Ovo jeste dobar početak za uvod, ne sumnjam, ali opet to što Srdjan kaže možemo ih naredati stotinu ako se neće dirati i dopunjavati, onda nemaju svrhu. Kako god da odlučimo, tom korisniku (@Polovinaz) koji neće da razgovara (0 izmjena u NS=3), nema svrhe govoriti! --سلام - C3r4r2d2 07:52, 20 juli 2016 (CEST)
Kad krenem brisati članke, onda će se probuditi.--palapabosnia (razgovor) 10:45, 20 juli 2016 (CEST)
Blokadicu mu jednu kad neće razgovarat. --Munja (razgovor) 14:59, 20 juli 2016 (CEST)
Brate @Munja, to nije za blokadu. Jeste ružno kad neko neće razgovarati, ali po wiki-pravilima ne ide blokada zbog toga.--سلام - C3r4r2d2 15:14, 20 juli 2016 (CEST)

Ženiš se?[uredi izvor]

Wikipedia Wedding's Day.png

:) --Golden Bosnian Lily (r) 10:18, 21 juli 2016 (CEST)

Sretno, i pripazi da ne bude zemljotresa po Dobrinji. ;) ;) --Munja (razgovor) 13:36, 21 juli 2016 (CEST)
neka bude "zemljotresa", sretno @C3r4 Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik Palapa (razgovordoprinosi) 14:31, 21 juli 2016‎ (CEST)
Ima da gori zemlja!!! Hvala svima od srca. --سلام - C3r4r2d2 14:49, 21 juli 2016 (CEST)