Razgovor:AntiDayton: razlika između verzija

Idi na navigaciju Idi na pretragu
:: Članak je (bio) samo na 24 sata zaštićen. Na stranici za razgovor sam postavio nekoliko teza, ali se kolega nije izjasnio. Diskusija je otvorena, a postoji nekoliko tema, o kojima se svatko može izjasniti. --[[User:AnToni|'''<span style="font-size:0.925em; font-family:'Bradley Hand ITC';"><span style="color:red;">A</span><span style="color:black;">n</span><span style="color:red;">T</span><span style="color:green;">o</span><span style="color:gold;">n</span><span style="color:black;">i</span></span>''']]<sub>([[Razgovor sa korisnikom:AnToni|<big><span style="color:red; font-family:'Bradley Hand ITC';">'''''R'''''</span></big>]])</sub> 12:58, 16 februar 2019 (CET)
 
== RelevenantnostRelevantnost ==
 
Potrebno je razjasnisti status ovog pokreta. Ako je to facebook grupa, a ne zakonski registrovani pokret ili organizacija, postavlja se pitanje da li je članak uopće relevantna tema za wikipediju.--[[User:AnToni|'''<span style="font-size:0.925em; font-family:'Bradley Hand ITC';"><span style="color:red;">A</span><span style="color:black;">n</span><span style="color:red;">T</span><span style="color:green;">o</span><span style="color:gold;">n</span><span style="color:black;">i</span></span>''']]<sub>([[Razgovor sa korisnikom:AnToni|<big><span style="color:red; font-family:'Bradley Hand ITC';">'''''R'''''</span></big>]])</sub> 17:29, 15 februar 2019 (CET)
:: Nek ostane. Nisam upoznat sa zakonskim odredbama u BiH. Ali mi nije jasno da se takav pokret može javno organizirati i pozivati na rušenje Ustavnih principa u BiH. Sličan primjer je bio u Austriji, organizacija koja se proglasila da ne priznaje poredak i zakon u Austiji, te su pripadnici te organizacije osuđeni na kazne zatvora. Inače mi nije cilj da rasravljam da li je to pokret ok ili ne. Radi sa samo o normama, da ne postavljamo facebook grupe na wiki.--[[User:AnToni|'''<span style="font-size:0.925em; font-family:'Bradley Hand ITC';"><span style="color:red;">A</span><span style="color:black;">n</span><span style="color:red;">T</span><span style="color:green;">o</span><span style="color:gold;">n</span><span style="color:black;">i</span></span>''']]<sub>([[Razgovor sa korisnikom:AnToni|<big><span style="color:red; font-family:'Bradley Hand ITC';">'''''R'''''</span></big>]])</sub> 12:45, 16 februar 2019 (CET)
::: Kakve veze zakonske odredbe u BiH imaju sa bs.wiki? Nije državni projekat. :) A to što se pokret organizuje i postoji je činjenica, bez obzira da li se njeni motivi tebi, meni ili nekom drugom lično sviđaju ili ne. Kao što si sam toliko puta naveo, ovdje radimo na jezičkom projektu i enciklopediji, gdje pokušavamo da stvorimo neutralno gledište o svakoj temi koja je dovoljno relevantna. ;) -- [[Korisnik:Edinwiki|<span style="font-family: Tahoma;"><b>Edin</b></span>]]<sup>([[Razgovor sa korisnikom:Edinwiki|<span style="color:green"><b>r</b></span>]])</sup> 13:00, 16 februar 2019 (CET)
:::: Odredbe imaju veze, da se pokret definiše kao organizacija, ustanova, politička partija, udruženje građana, ili samo kao neformalni pokret. Jer ako je organizacija onda mora imati statut, predsjednika i sl. Ako je samo facebook grupa, onda to tako treba i definisati. Valjda je svima jasno da ako neko napravi blog ili facebook (FB) grupu, to nije organizacija. Prepisati sadržaj sa FB i uzeti to kao referencu, nema smisla.--[[User:AnToni|'''<span style="font-size:0.925em; font-family:'Bradley Hand ITC';"><span style="color:red;">A</span><span style="color:black;">n</span><span style="color:red;">T</span><span style="color:green;">o</span><span style="color:gold;">n</span><span style="color:black;">i</span></span>''']]<sub>([[Razgovor sa korisnikom:AnToni|<big><span style="color:red; font-family:'Bradley Hand ITC';">'''''R'''''</span></big>]])</sub> 13:14, 16 februar 2019 (CET)

Navigacija