Razgovor:AntiDayton: razlika između verzija

Idi na navigaciju Idi na pretragu
::: Kakve veze zakonske odredbe u BiH imaju sa bs.wiki? Nije državni projekat. :) A to što se pokret organizuje i postoji je činjenica, bez obzira da li se njeni motivi tebi, meni ili nekom drugom lično sviđaju ili ne. Kao što si sam toliko puta naveo, ovdje radimo na jezičkom projektu i enciklopediji, gdje pokušavamo da stvorimo neutralno gledište o svakoj temi koja je dovoljno relevantna. ;) -- [[Korisnik:Edinwiki|<span style="font-family: Tahoma;"><b>Edin</b></span>]]<sup>([[Razgovor sa korisnikom:Edinwiki|<span style="color:green"><b>r</b></span>]])</sup> 13:00, 16 februar 2019 (CET)
:::: Odredbe imaju veze, da se pokret definiše kao organizacija, ustanova, politička partija, udruženje građana, ili samo kao neformalni pokret. Jer ako je organizacija onda mora imati statut, predsjednika i sl. Ako je samo facebook grupa, onda to tako treba i definisati. Valjda je svima jasno da ako neko napravi blog ili facebook (FB) grupu, to nije organizacija. Prepisati sadržaj sa FB i uzeti to kao referencu, nema smisla.--[[User:AnToni|'''<span style="font-size:0.925em; font-family:'Bradley Hand ITC';"><span style="color:red;">A</span><span style="color:black;">n</span><span style="color:red;">T</span><span style="color:green;">o</span><span style="color:gold;">n</span><span style="color:black;">i</span></span>''']]<sub>([[Razgovor sa korisnikom:AnToni|<big><span style="color:red; font-family:'Bradley Hand ITC';">'''''R'''''</span></big>]])</sub> 13:14, 16 februar 2019 (CET)
::::: Organizacija koju ti spominješ je ''formalna organizacija'', a organizacija može također biti i ''[[:en:Organization#Informal_organisations|informalna]]''. Ali nije niko koliko vidim ni koristio tu riječ; tj. Alen je u orginalnoj verziji napisao da se radi o ''pokretu''. Tako da ne vidim u čemu je tačno problem. -- [[Korisnik:Edinwiki|<span style="font-family: Tahoma;"><b>Edin</b></span>]]<sup>([[Razgovor sa korisnikom:Edinwiki|<span style="color:green"><b>r</b></span>]])</sup> 13:29, 16 februar 2019 (CET)
 
Članak prelazi prag značaja jer je vidljiv u medijima i sl. Al je sadržinski najveći problem ovog članka što je najveći njegov deo prekopiran sa vlastitog sajta, što nikako ne sme biti okosnica referenci za 2/3 sadržaja nekog članka. Dakle, sasvim je ok da ti sajt organizacije služi kao referenca da se napiše šta je razlog, cilj, porgram organizacije itd. Al ako 2/3 članka ode na to, onda to već poprima boje samopromocije. 2/3 sadržaja treba da bude pokriveno nezavisnim kredibilnim referencama (par kojih je već navedeno). Ne obrnuto kao sad. --[[Korisnik:Ivan VA|Ivan VA]] ([[Razgovor s korisnikom:Ivan VA|razgovor]]) 13:22, 16 februar 2019 (CET)

Navigacija