Razgovor:Aladža džamija

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Aladžu džamiju su do temelja srušile srpske vlasti u ratu od 1992-1995 godine, kao i sve ostale džamije na teritoriji sa srpskom ili hrvatskom vlašću (preko 1500 džamija).

Neka referenca, pouzdan izvor??? Ja znam za hrpu džamija koje se nalaze na teritorijima koji su konstantno bili pod hrvatskom vlašću, a neke i pod srpskom, koje su ostale očuvane. Znamo da se puno toga lošega i odvratnog--78.3.20.54 16:54, 24 april 2008 (CEST) dogodilo za vrijeme rata, ali ovo jednostavno nije istina.

Činjenica jest da su mnoge (neću reći sve, ali ogromna većina) džamije u današnjem manjem bh entitetu srušene i potpuno razorene, postavio sam šablon potreban izvor pa nek neko referencira. --CER@ 21:15, 24 april 2008 (CEST)
Ovako, sve tri strane u ratu su rušile nacionalne spomenike ii vjerske objekte. Dovoljno neutralno?--Luka 21:21, 24 april 2008 (CEST)
Ovdje se govori o Aladža džamiji, a ne o svim vjerskim objektima u BiH, niti o vjerskim objektima sve tri religije. A što se tiče činjenica tko je koliko vjerskih objekata srušio, to nije tema članka, niti bi rasprava o tome ičemu vodila, osim prepucavanju. (Mi nismo, vi jeste i obrnuto). Nažalost, činjenice su poznate a koliko ih tko može prihvatiti - njegova stvar.--CER@ 07:18, 25 april 2008 (CEST)
Mislim da je nepotrebno tražiti referencu kad je očito da ni neće biti pronađena. To što je napisano je jednostavno neistina, što se vidi i iz samih informacija s ove wikipedije. Tako na popisu džamija imamo Čaršijsku džamiju u Livnu, znamo da je Livno bilo pod nadzorom hrvatskih vlasti cijelo vrijeme rata, a nitko ju nije srušio. To je samo jedan primjer i dokaz.