Razgovor:Hrvatsko vijeće odbrane

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Dado,

Mislim da ovdje bolje odgovara. --213.49.102.11 21:38, 29 avgust 2005 (CEST)Mitras

Malo sam reoganizovao stvari jer taj dio clanka ne bi trebao da bude iskljucivo o Tomislavu Dretaru nego o HVO u Bihacu uopce --Dado 21:59, 29 avgust 2005 (CEST)


Citiram iz sadasnjeg teksta: Početkom agresije na BiH, HVO se stavio u odbranu BiH, ali nakon dogovora u Karađorđevu između hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i srpskog predsjednika Slobodana Miloševića, HVO je direktno pomagao podjelu BiH. Ako mene sjecanje ne vara, pocetak agresije na BiH je 4.mjesec 1992, dok je sastanak u Karadjordjevu odrzan u 03.mjesecu 1991. E sad, meni nije jasno kako moze u tekstu stajati "...ali nakon dogovora..." ako je sastanak odrzan gotovo godinu dana prije agresije na BiH. Mislim, cijela citirana konstatacija pada u vodu.

Mislim da se radi o dogovoru u Gracu, Boban-Karadžić. Pogledaću...Emir Kotromanić 17:54, 22 decembar 2006 (CET)
Ispravljeno, hvala na primjedbi. Emir Kotromanić 18:04, 22 decembar 2006 (CET)

Dogovor Boban - Karadzic[uredi izvor]

Potpišite se nakon što upišete komentar! Hvala.

Potpis.jpg

Ovo je totalno neprofesionalno i zlonamjerno. Tvrditi da su se u Gracu sastali Boban i Karadic o podjeli BIH. Neupuceni ce misliti da je to bio neki tajni dogovor gdje se predstavnik Hrvata sastao s Karadzicem koji je poslije postao zlocinac. A istina je da je to bio jedan od desetine takvih sastanaka koji su organizirali EZ i SAD. Na tome sastanku su bili i ministri Engleske i Francuske, na tome sastanku je trebao biti prisutan i muslimanski vodja Alija Izetbegovic koji na taj sastanak nije dosao. Trebali ste napisati po mome misljenju i cinjenicu da se Alija nekoliko puta za vrijeme rata u BIH sastajao u Beogradu sa Slobodanom Milosevicem.


u potpunosti istinito, al zalosno sto nece nikad osvanuti na clanku o HVO-u.

Subjektivnost[uredi izvor]

Članak je previše subjektivan - usporedite englesku (kao neku neutralnu) verziju ovog članka s ovom. Ovom članku bi ispravniji naslov bio "Bošnjački komentar na HVO"Malograđanin

Možete slobodno uređivati ovaj članak. Svaki suradnik je dobrodošao--Toni(razgovor) 12:54, 6 februar 2013 (CET)
Ni slučajno, svakako će biti opet politički prepravljen. Malograđanin 17:49, 2. veljače 2013.