Razgovor:Neđo Samardžić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

*Iz dobre namjere sam izbrisao "brigada za takticke operacije" jer takva jedinica nije postojala u Foci. Postojala je Takticka grupa(organizacijski visi nivo od brigade) ali ona je formirana dosta kasnije ui odnosu na dogadjaje o kojima je rijec. Mislim da je brigada nosila naziv 22.laka pjesadijska ali nisam siguran. Da li je tebi stalo do tacnih informacija? --Makso 09:32, 22 decembar 2006 (CET)

  • Pogledao sam optužnicu i tamo stvarno stoji tako. Njihova greška. 22.laka pješadijska brigada je pravi naziv. Taktička grupa "Drina". Ti vidi kako ćeš. Neću dalje insistirati na tome. U ovim optužnicama nema spomena JNA. Bar su tu ispravili grešku. --Makso 16:56, 22 decembar 2006 (CET)
Sada kada si otvorio pitanje ratnih zločinaca, obradiću detaljno sve pa i Neđu Samardžića, sa detaljnim uvodom (što je integralni dio presude), jer je presuda bez konteksta samo prepisivanje informacije iz medija o visini kazne, po uzoru na Hazima Delića. Naravno trebaće mi puno vremena da obradim na stotine ratnih zločinaca, ali barem će se ovo pitanje riješiti... Emir Kotromanić 17:56, 24 decembar 2006 (CET)