Razgovor:Program "Apollo"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Navodnici[uredi izvor]

Navodnici u imenu članka ne bi trebali biti. Jednostavno zbog linkovanja među člancima iako je OK pravopisno, ali ni nogometni timovi nemaju niti na bilo kojoj wikipediji navodnike u imenu članka. To je ja mislim i standard.--CERminator (razgovor) 10:18, 20 juli 2013 (CEST)

https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Naming_conventions_(precision)#Article_title_format
Jest, ali ovo su pravila na EN Wiki. :)) (Znači, još 1 stvar za prevođenje. Krasno. :)) Ma znam da oni malo komplikuju stvar, ali negdje su neophodni (u redu, možda u ovom slučaju i nisu bili). Dobro, odsad ih neću forsirati. E sad, šta je s nazivima gdje sam ih ubacio? Da vraćam to ili da ostanu? -- KWiki (razgovor) 11:14, 20 juli 2013 (CEST)
Jesu pravila na en.wiki, ali ne bi ni mi puno od toga trebali odstupati. Mislim maloprije o Univerzitetu "Džemal Bijedić" jer su navodnici u samom imenu. Možda bi to trebali staviti u izuzetak od ovog pravila, a inače FK Krajina, FK Sarajevo, NK Čelik trebaju ostati ovako bez navodnika--CERminator (razgovor) 11:18, 20 juli 2013 (CEST)
Slažem se za sve klubove (osim ako se neki ne zovu po osobi i slično, što je prilično rijetko); njih nikad nisam ni dirao niti sam mislio, nego nazive tipa Program/Projekt/Operacija "X" i sl. A kod ustanova/organizacija/fondacija itd. nazvanih po nekome navodnici su obavezni kakva god pravila bila na Wiki. Usput, vidim da bismo za taksonomska imena i nazive filmova, brodova, knjiga i sl. trebali koristiti DISPLAYTITLE kako bi se prikazali u italiku (vidi [1]), što ima smisla. -- KWiki (razgovor) 11:35, 20 juli 2013 (CEST)
OK, pokreni onda proceduru da te stvari konkretiziramo kroz pravila.--CERminator (razgovor) 11:43, 20 juli 2013 (CEST)
Odakle mene s procedurama? :) Ne znam sad ni na šta misliš tačno pod pokretanjem. :) Moram tebi to prepustiti (nije prebacivanje loptice - uključit ću se u što treba). Da ne misliš na EdinBota možda? :) -- KWiki (razgovor) 11:56, 20 juli 2013 (CEST)
Zapravo sam mislio da uobličiš pravila o imenovanju članaka, mislim da negdje postoje kod nas ali ih sad ne mogu naći. Možda ima već objašnjeno/napisano --CERminator (razgovor) 12:03, 20 juli 2013 (CEST)