Razgovor:Spisak sazviježđa

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Greška[uredi izvor]

Ovo uopće nije spisak po površini nego po abecedi. Ili srediti spisak po naslovnom kriteriju ili izbaciti ovaj kriterij iz naslova (kao što je na ostalim Wiki). Usput, treba "spisak" umjesto "popis", ali to treba promijeniti tek nakon što se riješi ova prva stvar, da ne bi bilo pogrešnih ili viška preusmjerenja. -- KWiki (razgovor) 14:15, 19 april 2014 (CEST)

Slažem se s tobom ali tu mogućnost nisam imao, odnosno ne znam kako bih mogao to u infokutiji za sazviježđe izmijeniti. Jer naziv "Popis sazviježđa po površini" je bio već postavljen u linku infokutije. U svakom slučaju, kao što i sam predlažeš, najjednostavnije je da se "površina" izbaci. Samo ne znam još kako se premješta članak sa "Spisak sazviježđa po površini" na "Spisak sazviježđa" ili nemam za to autorizaciju? --Zagor Te Nej 2013 (razgovor) 16:22, 19 april 2014 (CEST)

Korigujem Palapa je već napravio preusmjerenje nakon premještanja stranice. Samo ne znam kako se članak izmijeni da "po površini" izbacim iz naslova.--Zagor Te Nej 2013 (razgovor) 16:41, 19 april 2014 (CEST)

Oki-doki, hvala ti. A preusmjerenje je jednostavno: vidiš ovu strelicu gore između zvjezdice i tražilice? Kad dovedeš kursor na nju, izbaci 3 opcije. Odabereš "Pomjeri" i ostalo je formalnost. To je 10 sekundi posla. :) (Mislim, mogu i ja, ali hoću da te naučim. :-) Važna napomena: Treba dobro paziti s ovom opcijom "Ostavi preusmjerenje" (što u ovom slučaju nije potrebno jer abecedni spisak i spisak po površini nisu ista stvar) jer se tako nepažnjom mogu neki linkovi povezati s totalno nepovezanim člancima, ali i obrnuto (da se izbrišu veze između tematski povezanih članaka). Zbog toga je jako korisno prije preusmjeravanja vidjeti koji članci vode na dotični (preko opcije "Članci koji vode ovamo", koja je u "Alatima" lijevo). -- KWiki (razgovor) 16:46, 19 april 2014 (CEST)