Razgovor:Zlatan Ibrahimović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Zahtjev za izmjenu, 1. juni 2014[uredi izvor]

Potrebno je dopuniti sekciju o biografskim podacima članka sa podacima sa en.wikipedia.org :

"Ibrahimović je rođen 3.10.1981 u Švedskoj od oca Šefika Ibrahimovića, porijekom iz Bosne, koji emigrirao u Švedsku 1977-me, i majke Hrvatskog katoličkog porijekla, Jurke Gravić, koja je takođe emigrirala u Švedsku, gdje su se i Ibrahimovićevi roditelji sreli. Ibrahimovićev otac je rođen u Bijeljini a njegova majka u selu Prkos kod Škabrnje u Zadarskoj županiji."

Najvažnije je njegovo katoličko ili bosansko ili šta već porijeklo??? Takve etikete i prisvajanja nisu svrha wikipedije. On je jedan od najboljih evropskih nogometaša i tačka. Isti slučaj postoji i kod Nikole Tesle, vaš, naš, njihov??? Za svakog normalnog insana to su gluposti.--C3r4pričaj 20:04, 1 juni 2014 (CEST)
Ja bih prije napisao da je svojom igrom donio titulu PSG-u, pa ocijenite šta je važnije?--C3r4pričaj 20:06, 1 juni 2014 (CEST)
Porijeklom iz Bosne, majka Hrvatica katoličkog porijekla...... Ja mislim da bismo trebali napraviti porodično stablo pa da vidimo čijih krvnih zrnaca ima najviše pa da napišemo korektan članak! Opravo sam primjetio ovakve propuste kod Messija, Del Piera pa čak i kod Aršavina da uopće ne piše tko im je djed, pradjed, čukundjed i ono najglavnije, je li mu tko iz porodice Hrvat, Srbin, Bošnjak, Pakistanac... --Golden Bosnian Lily (r) 20:26, 1 juni 2014 (CEST)