Razgovor sa korisnikom:C3r4

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Arhive Ovu stranicu za razgovor automatski arhivira EdinBot (više informacija ovdje). Spisak arhiva se nalazi ovdje.

Pozdrav[uredi | uredi izvor]

Ispričavam se ako su moje izmjene protumačene kao zlonamjerne. Najmanje mi je cilj bio napraviti provokaciju, naročito ovih dana. Sad bi vas htio upitati koji bi bio primjeren način da se u članke doda informacija da te općine uz strandardni hrvatski koriste i srpski jezik? Trebam li člancima dodati odjeljak o jezicima pa tu informaciju dodati u taj dio? Lijep pozdrav i žao mi je zbog nesporazuma.--MirkoS18 (razgovor) 10:30, 12 juli 2015 (CEST)

Da naravno da je za takvo nešto nužno navesti izvor i tu sam pogriješio. Teško je očekivati svačiju informiranost o takvoj poprilično marginalnoj temi. Evo za početak ću Vam samo dati članak koji sam napravio na engleskoj Wikipediji na tu temu (en:Minority languages of Croatia), a u njoj ima veći broj izvora koji bi se mogli koristiti (možda bih vam mogao i prevesti članak ako bi ga sačuvali na ovome projektu). Lijep pozdrav.--MirkoS18 (razgovor) 10:38, 12 juli 2015 (CEST)
Članak sam upravo preveo (ostao je još koji red ali sad ne stignem) pa bi ga trebalo provjeriti kako bi postao vidljiv (Manjinski jezici u Hrvatskoj). Trebalo bi tekst pogledati da se prilagodi jezičnom standardu u Bosni. Što se tiče članaka to bih cijenio savjet šta da radim a da ne budem krivo shvaćen. Lijep pozdrav.--MirkoS18 (razgovor) 12:41, 12 juli 2015 (CEST)

Izmena[uredi | uredi izvor]

Samo da objasnim moju izmenu [1], nije nikakva provokacija i ništa slično, samo smatram da je bolje onako. Video sam da je korisnik Munja insistirao na izrazu srbijanski, i ne želim sukob sa njim, zato se tebi obraćam prijateljski kako bi predupredili eventualno nešto i kako se ne bi pogrešno shvatile dobre namere. Pozdrav.--Soundwaweserb (razgovor) 19:18, 13 juli 2015 (CEST)

U ime prijateljstva i dobre saradnje, nemojte dozvoliti ovakve [2] izmene. Nije u pitanju samo vređanje koje dotični korisnik radi, u pitanju su elementarne stvari i ne dozvolite zbog ovog projekta da jedan pojedinac radi šta hoće. Valjda ima malo razuma, verujem da ovde postoje ljudi dobre volje koji neće razmišljati kao on. Srećan praznik.--Soundwaweserb (razgovor) 17:31, 17 juli 2015 (CEST)
Hvala puno na pitanju, sada je mnogo bolje, a moglo je biti mnogo gore da se nisam javio lekarima na vreme. Što se tiče korisnika Munje, ja ne znam šta on hoće, pa ne moramo bar oko takvih stvari da se svađamo. Nisam nastavio sa njim, ali od takvih sitnih stvari se sve započinje, najlakše je zapaliti bure baruta i ajde da se bijemo. Video si moje izmene prethodnih dana ovde, sve ću raditi u cilju pomirenja, saradnje i međusobnog uvažavanja. Politiku ne spominjem, ja samo sport radim ovde, ne mešam se u ta pitanja i politiku ovog projekta. Vaši admini su pokazali dobru volju ovde, a znak dobre volje je kad hoće da se razgovara, a ne odmah okretanje glave i zabijanje u rovove, dosta je bilo rovova. Zato je bitno da postoji dobra volja kod ljudi, a verujem da se normalnim razgovorom sve može rešiti. Pozdrav od mene.--Soundwaweserb (razgovor) 14:16, 20 juli 2015 (CEST)

Izvinjenje[uredi | uredi izvor]

Izvinjavam se zbog prekršaja pravila, ja sam nov u svijetu Wikipedistana, pa tako da sa nekim stvarima još nisam upoznat. A artikle o goničima ću da proširim. Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik Kraftwerk2 (razgovordoprinosi) 16:40, 16 juli 2015‎ Pozdrav C3r4 ispravio sam članak o kralju Tomašu (godina smrti nije bila tačna). Šta misliš da li se članak Stjepan Tomaš, kralj Bosne može imenovati dobrim člankom, jer ima sve šta je potrebno za jedan dobar članak

C3r4 Pozdrav! Šta misliš da li je ispravno da napravim šablon Bosanski vladari i velikaši (šablon bi obuhvatao sve vladare i feudalce i srednjvojekovne Bosne) --Korisnik:Zij4, 13:14, 23. juli 2015 (CET)

Ivanišević[uredi | uredi izvor]

Tačno je ovo o Ivaniševiću što si vratio; mogao si i ostaviti, samo preurediti u neutralan oblik. Ali dobro, mogu i ja nekad. -- KWiki (razgovor) 13:48, 20 juli 2015 (CEST)

VW + Rakitnica[uredi | uredi izvor]

U redu je VW. A Rakitnicu sam ti stavio jer se u ovo malo teksta na EN pola odnosi na Lukomir, a Lukomir nije Rakitnica. :-) -- KWiki (razgovor) 08:49, 29 juli 2015 (CEST)

Ma pusti (zasad) i Rakitnicu i sve, bitan je (sad) Golf ;) pa se akoBogda uskoro vidimo uživo u MO. --سلام - C3r4r2d2 08:51, 29 juli 2015 (CEST)