Rebelde Way

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Spelling icon.svg Moguće je da ovaj članak ne poštuje standarde Wikipedije na bosanskom jeziku
kao što su upotreba afrikata, pravopis, pisanje riječi u skladu sa standardima, te način pisanja članaka.

Rebelde Way (bos. Buntovnici) je argentinska tinejdžerska serija, čija se radnja odvija u ekskluzivnoj i elitnoj internacionalnoj školi, u kojoj se mladi iz srednje i više klase školuju u idelanim uslovima, stiču znanje i uspostavljaju društvene veze koje im obezbjeđuju sigurnu budućnost. Škola, također, nudi stipendije za dobre đake i sportiste iz siromašnijih porodica. Nažalost, samo nekolicini takvih polazi za rukom da je završi, jer je tajno udruženje škole sebi dalo za zadatak da očuva "čistoću" klase. Zbog toga oni maltretiraju stipendiste i primoravaju ih da napuste školu. Među učenicima nalaze se i Mia, Manel, Mariza i Pablo, četvoro tinejdžera koje, i pored svih razlika i predrasuda, sjedinjuje ljubav prema muzici. "Buntovnici" su uzbudljiva priča o djevojkama i mladićima čije se odrastanje odvija u surovom okruženju škole u kojoj su moć, tradicija i ljubav prema novcu sve što je važno. Ali, oni ne bi bili pravi junaci da nemaju snage i duha da se izbore za pravo da vole i budu voljeni bez obzira na porijeklo.

Glumačka ekipa[uredi | uredi izvor]