Semirejdž

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Semirejdž, visoka, tamnooka žena, je imaginarni lik iz svijeta Točka vremena. Ona je jedna od Izgubljenih, 13 Aes Sedai koje služe Mračnog. U Dobu legendi se zvala Nemena Damendar Boan. Bila je veliki iscjelitelj, i mogla je da zaliječi skoro svaku ranu ili bolest. Međutim, ona je uživala da pacijentu nanese veliki bol kada ga iscjeljuje. One ljude koji po njenom mišljenju ne bi bili korisni, prosto bi ubijala. Ona je među prvima prešla u Sijenku. Ona je mučila zarobljenike. Proučavala je puteve bola i dostigla veliki nivo znanja. Ljudi su se radije ubijali nego da ih ona muči. Izvlačila je informacije iz zarobljenih Aes Sedai. Pokazala se kao osrednji general. Otkrila je kako Aes Sedai mogu da se magijom okrenu Sijenci. Uspjela se osloboditi iz zatvora Mračnog i njena moć raste.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]