Stadion Green Point

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Stari stadion Green Point
Izgradnja novog stadiona Green Point

Green-Point stadion je višenamjenski stadion u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Ima ukupno 18.000 mjesta i stadion je nogometnog kluba Santos Football Club. Osim nogometnih utakmica, na stadionu se održavaju i rock koncerti.

Novi Green-Point stadion[uredi | uredi izvor]

Novi, veći Green-Point stadion je izgrađen na mjestu starog, povodom Svjetskog prvenstva u nogometu 2010. godine. Izgradnja se vodi pod nazivom African Renaissance Stadium. Troškovi izgradnje kreću se oko 280 miliona eura. Stadion će biti multifunkcionalna arena sa 68.000 mjesta u Cape Townu. Za vrijeme prvenstva na njemu će se odigrati nekoliko kvalifikacionih utakmica, te jedno polufinale. Nakon prvenstva kapacitet stadiona bit će smanjen na 55.000 mjesta

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]